Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ion Cristoiu: 'Manifestul lui Adrian Sârbu pune o problemă vitală'

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Ion Cristoiu spune că una dintre măsurile urgente ar trebui să fie relansarea economică, condiționată de testarea populației. Tocmai de aceea, jurnalistul a afirmat,în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”,că editorialul-manifest al lui Adrian Sârbu ar trebui să fie dublat de contactarea investitorilor.

Ion Cristoiu: Manifestul antreprenorului Adrian Sârbu pune o problemă deja vitală.

Citește și: Momente EMOȚIONANTE la Galați - Asistenta hărţuită de vecini, așteptată cu flori și aplauze de militari (VIDEO)

Redăm ideile principale:

- Editorialul lui Adrian Sârbu este un editorial nu doar publicistic, dar este produsul unui manager, al unui antreprenor. În acest sens este un editorial-manifest.

- În cazul lui Adrian Sârbu, acest gest ar trebui să fie dublat cu contactarea managerilor, a investitorilor pentru că manifestul antreprenorului Adrian Sârbu pune această problemă deja vitală: foarte frumos că ne preocupăm de spitale, de cei infectați, dar și dacă numărul lor era de 50.000, noi suntem 16-17 milioane, care trebuie totuși să trăiască.

Citește și: Ministru Muncii, Nelu Tătaru: Există în stoc un număr de teste suficient

- Guvernul sau măcar asociațiile oamenilor de afaceri trebuie să treacă de urgență la o relansare a vieții economice, nu doar a transportatorilor, în măsura în care e posibil ca o firmă să lucreze cu un sfert din personal, ea trebuie să lucreze.

- La noi este o planificare, zice: 'după ce terminăm cu criza ne apucăm de economie'. Nu este adevărat. În Europa, liderii politici responsabili pun problema de pe acum, dar nu relansare în sensul de se iau de acum măsuri, fac bani și după ce se iese din criză să rezolv. Păi după ce se iese din criză trei sferturi din firmele românești nu vor exista, nu vor supraviețui până la urmă. De exemplu, ești la o pensiune, ea nu mai încasează bani, dar trebui întreținută minim și toate costă.

- Guvernul trebuie să se preocupe de pe acum să înceapă o relansare. Să terminăm cu apocalipsa , în presa noastră se cultivă răstignirea și nu învierea. Să începem împreună, ca să avem posibilitatea pentru o relansare măcar parțială a economiei.

- Eu sunt sceptic totuși, pentru că ea intră în conflict cu un interes politicianist iresponsabil, dacă nu chiar criminal, și anume acela de a nu testa. Ei consideră că numărul de infectați este ca o recoltă la hectar de pe vremea lui Ceaușescu, ca să spună la finalul crizei că în timp ce Franța a avut zeci de mii de cazuri, noi am avut mii.

- Nefăcând teste, nu avem siguranța cine e bolnav, se blochează și relansarea eocnomiei. Dacă noi am avea testări multe, am ști că avem 50.000 de bolnavi, dar ei nu bântuie pe străzi.

Citește și: Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: E o etapă pe care am reușit să o întârziem cât mai mult posibil

- Acest virus are o calitate parșivă, de a nu da simptome, dacă faci test, îl descoperi și îl obligi să stea acasă în izolare. Dacă am face teste rapide, pe care le refuză Ludovic Orban, pentru că cu cât sunt mai multe testări, cu atât sunt mai multe confirmări. Una dintre condițiile relansării ar fi testarea masivă a populației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.