Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ion Cristoiu vorbește despre dezastrul pandemiei: 'Singura şansă de salvare e schimbarea Guvernului'

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că asistăm deja la un dezastru al administrării pandemiei de către Guvernul Orban, care a pierdut încrederea populaţiei atât din cauza exagerării atmosferei apocaliptice, a bâlbîielilor, cât şi a deciziei de a plăti presa şi a raportărilor de tip ceauşist.

Ion Cristoiu spune că pandemia de coronavirus a scăpat de sub control şi asistăm la plasarea României printre primele ţări afectate de revenirea noului virus.

Citește și: Viorel Cataramă a luat decizia! Va candida la funcţia de primar general al Bucureştiului .

„Avem de-a face deja cu un dezastru al administrării pandemiei de către Guvern. În perioada stării de urgenţă preşedintele României ieşea aproape zilnic şi lăuda Guvernul pentru felul în care administra pandemia. Pandemia a revenit, a scăpat de sub control şi asistăm la plasarea României printre primele ţări afectate de revenirea coronavirusului. Putem vorbi acum de un dezastru al administrării pandemiei. Judecarea administrării acestei crize, ca şi sporirea numărului de infectări, trebuie să plece de la următoarea realitate: România a intrat în măsuri de relaxare abia pe 15 iunie, care au fost ultimele şi au fost cele mai mici din Europa. În alte ţări a fost deja relaxare totală. Acum au loc măsuri de restricţie, de micşorare a revenirii la normal. Noi aceste măsuri trebuie să le raportăm la 15 iunie”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu atrage atenţia că numărul cazurilor noi anunţate de România nu este comparabil cu cele din Occident.

„Acum România dă înapoi. Revenirea cazurilor de infectări din alte ţări ale Europei are loc după relaxări totale, iar creşterile de cazuri noi sunt raportate la situaţia dinainte de relaxare totală care era aproape de zero. În aceste condiţii, cazurile noi anunţate de România nu sunt comparabile cu cele din Occident. De aia e dezastrul gestionării pandemiei pentru că situaţia este infinit mai rea, după cum anunţă Guvernul, decât în ţările unde de două luni a avut loc o relaxare totală. Dădusem drumul la terase şi acum restrângem activitatea teraselor, dădusem drumul la plaje şi acum introducem obligativitatea cu familiile. Mai mult ca sigur, următoarea fază va fi ca şi la terase, la cafenele, oamenii să stea pe familii. La care se adaugă noţiunea de aglomerat. Conceptul de aglomeraţie este un concept vag. Ca şi în cazul amenzilor, noi trebuie să stabilim precis ce înseamnă”, a subliniat publicistul.

Citește și: Critici la adresa Guvernului după anunțarea noilor restricții: Nu să vă rățoiți toată ziua la opoziție fiindcă imaginea cam asta e: o mămăligă care latră

Ion Cristoiu afirmă că problema cea mai mare este neîncrederea populaţiei în Guvern şi susţine că singura şansă de salvare din criza sanitară este înlocuirea Cabinetului Orban.

„Problema cea mai mare la ora actuală este neîncrederea totală a populaţiei în acest guvern. Singura şansă de salvare din criza sanitară este schimbarea guvernului. Chiar dacă vine tot un guvern PNL, alt premier, alte feţe care să o ia de la zero cu comunicarea publică. Felul în care acest guvern a comunicat cu populaţia a fost dezastruos. Nu se mai poate face nimic cu Guvernul ăsta. A pierdut încrederea populaţiei. PSD este obligat să depună moţiune de cenzură, nu pentru ca să vină el la putere, ci pentru că trebuie să vină alt guvern, cu alt premier, alt ministru al Sănătăţii, poate trebuie schimbat şi Raed Arafat, schimbat Grupul ăla de Comunicare Strategică. Elementele de neîncredere sunt uriaşe”, a avertizat publicistul.

Ion Cristoiu spune că printre cauzele care au dus la această criză de neîncredere în Guvern se numără exagerarea atmosferei apocaliptice, contradicţiile, bâlbâielile, decizie de a plăti presa, dar şi raportările de tip ceauşist ale numărului de infectări în timpul stării de urgenţă.

Citește și: Să râdem cu Ludovic Orban! Cum s-a contrazis premierul: Nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități vor fi închise

„Ivirea pandemiei a fost ploaia de la Waterloo pentru Klaus Iohannis pentru că el îşi făcuse deja planul că are Parlamentul, tot. Acum avem a doua ploaie de la Waterloo (n.r. revenirea pandemiei). El îşi făcuse iluzii exact ca la anticipate. A plouat de două ori la Waterloo-ul lui Klaus Iohannis”, a mai spus publicistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.