Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ion Țiriac A DEMOLAT o clădire reprezentativă a Bucureștiului: Ridică un complex de LUX cu zgârie-nori

ion tiriac

Ion Țiriac a demolat una dintre clădirile-simbol ale Bucureștiului, iar în zonă va construi un ansamblu rezidențial de lux! celebrul turn Un turn pentru testarea ascensoarelor, cel mai înalt din Europa și care deținea supremația altitudinii între clădirile industriale din București, a început să fie demolat. În locul lui vor fi ridicate, în următorii 3 ani, blocuri cu 80 de etaje, anunță Antena 1.

”Acest turn era semnul după care ne aminteam că intrăm în București. Are o semnificație sentimentală și importantă în perspectiva anilor.”, a spus, pentru sursa citată, arhitectul Dorin Ștefan.

Citește și: Comentariu de Valeriu Șuhan: Spartacus și „banii țiganilor“

Turnul din cartierul Giulești își începe povestea în 1986, când Nicolae Ceaușescu a vrut să știe cum vor funcţiona cele 55 de lifturi de la Casa Poporului, pe atunci - în construcție. Iniţial, clădirea avea 37 de metri înălţime, însă fostul dictator a dat ordin să fie mai mare.

”Pentru Casa Poporului, atunci au făcut un turn care ajungea până pe la 120 de metri înălțime. Nu mai avea aceeași imagine. Devenise una mult mai tehnică, mai înaltă. Chiar cea mai înaltă construcţie industrială din Capitală şi, totodată, cel mai înalt turn pentru verificarea ascensoarelor din Europa, ridicat pe 23 de nivele. Clădirea, în ciuda celor 114 metri înălţime, era si cel mai sigur imobil din București în cazul unui cutremur major.”, a adăugat arhitectul Dorin Ștefan.

Citește și: Nelu Tătaru: ‘Nu recomand relaxare deocamdată. Avem încă decese, avem încă persoane în Terapie Intensivă’

Turnul lifturilor nu a fost folosit niciodată. După căderea regimului comunist, Ion Țiriac a cumpărat terenul pe care funcţiona Societatea Română de Ascensoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.