Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO ÎPS Teodosie, răspuns pentru un controversat deputat USR-PLUS: 'Biserica nu este o anexă a instituțiilor sanitare'

Inquam Photos / Octav Ganea
slujba pestera sfantul andrei teodosie

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate, a afirmat că Biserica ar trebui să se implice în campania de vaccinare, fiind o chestiune de sănătate publică. "Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie?", se întreabă el.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, consideră că nu se poate constitui un centru de vaccinare în Catedrala Mântuirii Neamului mai ales că aceasta este în plin proces de construire.

Citește și: Vasile Bănescu, după ce un deputat USR PLUS a vorbit despre un centru de vaccinare în Catedrala Neamului: 'Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi'

”Nu se cuvine, este și Biserica nu este o anexă a instituțiilor sanitare. În Biserică se fac cele sfinte. Sunt destule clădiri în care se pot face vaccinare. Nu se cuvine să se facă vaccinarea în Catedrala Națională. Nu cred că fac diferența între Biserică și celelalte clădiri laice. Nu trebuie să vină Preafericitul să dea exemplu de vaccinare.

Trebuie să fim cuviincioși și să respectăm niște reguli. Nu trebuie să fie făcută vaccinarea în Catedrală, acolo se fac lucrări, nu s-au terminat. Patriarhul hotărăște când se vaccinează, dar nu cred că va face din Catedrală un loc de vaccinare.”, a declarat ÎPS Teodosie, marți seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citește și: Emanuel Ungureanu: Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.