Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO ÎPS Teodosie tace și le face: Pe ce a decis să dea peste 100.000 de lei

g4media.ro
IPS Teodosie

Peste 111.000 de lei au fost strânşi pentru ajutorarea familiilor afectate de incendiul care a mistuit un bloc din municipiul Constanţa, în decembrie 2021, în urma unei colecte demarate de Arhiepiscopia Tomisului, au informat, luni, reprezentanţii instituţiei de cult.

Printre familiile afectate sunt şi cele ale doi preoţi, fiecare cu câte patru copii.

"Departamentul Social Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului a demarat, în ziua de Crăciun, în parohii şi mănăstiri o colectă în bani pentru sprijinirea familiilor afectate de incendiul izbucnit în noaptea de 15 spre 16 decembrie la subsolul blocului situat pe str. Prelungirea Nicolae Grindeanu, nr. 6, din Constanţa. Printre cele 150 de familii afectate de acest incendiu se numără şi 2 familii de clerici: familia preotului Claudiu Banu, cu 4 copii, şi familia diaconului Alexandru Cojocaru, având tot 4 copii. În urma colectei s-a donat către asociaţia de locatari suma de 111.453 lei. Cei care vor să sprijine în continuare pot dona în contul Asociaţiei de Proprietari Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu Nr. 6, IBAN: RO77BTRLRONCRT0525818102", se arată într-un comunicat de presă transmis de Arhiepiscopia Tomisului.

Potrivit sursei citate, pentru alte familii ale căror case au fost distruse într-un incendiu iscat tot luna trecută, în municipiul Constanţa, un enoriaş a construit trei case la roşu.

"Un alt incendiu, în urma căruia opt familii au rămas fără adăpost, a izbucnit în ziua de 3 decembrie, în cartierul Justiţiei din Constanţa. Un creştin care s-a implicat mult, dar care doreşte să îşi păstreze anonimatul, împreună cu parohia 'Sf. Vasile cel Mare' din Constanţa, prin pr. Jean Ion, a reuşit să ridice la roşu (BCA, saci de mortar, cherestea, lemne şi acoperiş) trei dintre cele opt case afectate de incendiu", se mai spune în comunicat.

În noaptea de 15 spre 16 decembrie, un bloc din municipiul Constanţa a fost cuprins de flăcări, incendiul extinzându-se după ce focul a afectat mai multe maşini aflate în parcarea subterană a imobilului.

La începutul lunii decembrie, câteva familii au rămas fără case - locuinţe improvizate, în urma unui incendiu iscat într-un cartier din municipiul Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.