Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Israelul a creat ARMA SUPREMĂ împotriva dronelor viitorului: Ce face Light Blade

Experţi israelieni au dezvoltat un sistem de apărare bazat pe laser, care poate doborî generaţia următoare de drone autonome de atac, a anunţat miercuri Universitatea Ben-Gurion (BGU) din sudul Israelului, citată de agenţia Xinhua.

Noul sistem, denumit "Light Blade ("Lamă uşoară"), a fost dezvoltat de experţi ai BGU cu sprijinul Poliţiei de Frontieră din Israel, informează agerpres.ro.

Citește și: Gigi Becali a rămas mască: Aşa ceva e inadmisibil. Şi tot Becali este vinovat, la integritate!

El ar putea fi staţionat, de exemplu, în jurul aeroporturilor, pentru a oferi o acoperire completă fără a pune în pericol piloţii sau pasagerii.

Alte aplicaţii potenţiale includ apărarea evenimentelor publice precum concerte sau discursuri.

Citește și: Adrian Năstase este trist: Și știm, nimeni nu este sau nu a fost fără pată!

Dronele actuale trebuie să menţină încă o legătură de comunicaţie, fie cu cel care o manipulează sau la GPS şi, prin urmare, sistemele electronice de blocare pot exploata această slăbiciune, cunoscută ca "soft kill".

Cu toate acestea, viitoarele drone de atac vor fi complet autonome, navigând cu ajutorul senzorilor şi camerelor de la bord şi scăpând de orice fel de legătură de comunicaţie exploatabilă.

Citește și: Iohannis a primit premiul ‘Coudenhove-Kalergi’; Tusk: ‘I-am propus să fie președintele Consiliului European, a refuzat’

Pentru a le neutraliza înainte de a-şi atinge ţinta, este necesară o opţiune de "hard kill" pentru a viza fizic şi doborî drona.

Potrivit experţilor, "pentru a opera cele mai multe sisteme de apărare cu laser de mare putere, spaţiul aerian trebuie curăţat mulţi kilometri în jur, astfel încât laserul să nu orbească pe nimeni din greşeală. Cu toate acestea, sistemul nostru funcţionează la o frecvenţă mai joasă, ceea ce îl face sigur pentru mediile urbane".

Citește și: Scandal între deputatul Ungureanu și ministrul Costache în timpul audierilor : ‘Speram să nu deveniți politician’

Ei notează de asemenea că raza de acţiune aproximativă a sistemului este de câţiva kilometri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.