Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Joe Biden anunță că preia exemplul Israelului și devansează rapelul vaccinului COVID-19, la 5 luni de la prima doză

cnbc.com
Joe Biden

Preşedintele american, Joe Biden, a de declarat vineri că autorităţile de reglementare se gândesc să administreze rapelul vaccinurilor pentru Covid-19 la cinci luni de la vaccinarea primară, ceea ce ar însemna devansarea cu trei luni a programului, urmând exemplul Israelului, transmite CNBC.

Biden, care a discutat vineri cu premierul israelian, Naftali Bennett, a spus că oficialii din sectorul sănătăţii se gândesc să urmeze exemplul Israelului, stat care este lider în privinţa numărului de persoane vaccinate.

”Luăm în considerare sfatul pe care ni l-aţi dat, că ar trebui să începem mai devreme”, a spus Biden, adăugând că oficialii discută dacă programul ar trebui scurtat.

Citește și: Șeful Pfizer face TERIBILUL anunț: Va fi nevoie de vaccinare anti-COVID în fiecare an

”Dacă ar trebui să fie mai scurt, de cinci luni, asta se discută”, a arătat Biden.

Aprobarea rapelului este aşteptată să aibă loc în jurul Zilei Muncii (prima zi de luni a lunii septembrie), după ce autorităţile federale în domeniul sănătăţii vor avea timp să evalueze datele din alte ţări şi cele ale producătorilor de vaccinuri, potrivit cărora rapelul este eficace la şase luni după o doză anterioară.

Distribuirea rapelurilor, după aprobarea de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente şi Centrul pentru Prevenire şi Controlul Bolilor este aşteptată să înceapă pe 20 septembrie.

Administraţia Biden şi producătorii de vaccinuri au indicat că ar trebui să existe doze suficiente pentru oricare adult vaccinat care va solicita a treia doză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.