Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Joe Biden le vorbește americanilor, la 20 de ani de la atentatele care au schimbat lumea, despre 'forţa noastră cea mai mare'

Preşedintele SUA, Joe Biden, a lansat un apel americanilor la unitate, "forţa noastră cea mai mare", într-un mesaj video publicat vineri, în ajunul împlinirii a douăzeci de ani de la atentatele de la 11 septembrie, notează AFP.

"Este pentru mine învăţătura principală din (evenimentele de la) 11 septembrie. Aceea că, atunci când suntem cei mai vulnerabili, unitatea este forţa noastră cea mai mare", a declarat preşedintele american, filmat la Casa Albă, într-un mesaj de aproximativ şase minute.

Citește și: 20 de ani de la atacurile din 11 septembrie. Biden, Obama şi Bush, la comemorare, Trump la box

Joe Biden şi soţia sa, Jill, merg sâmbătă în cele trei locuri emblematice ale atentatelor de la 11 septembrie 2001: la New York, la sediul Pentagonului şi în statul Pennsylvania, unde s-a prăbuşit un avion deturnat de jihadişti în urmă cu douăzeci de ani.

Dar nu este prevăzut ca preşedintele, foarte criticat pentru modul în care a gestionat retragerea din Afganistan şi care se confruntă cu dificultăţi în lupta pentru a stopa pandemia de COVID-19, să ia cuvântul în public în cursul ceremoniilor prevăzute.

Citește și: Ultima lovitură americană în Afganistan a fost un fiasco. O anchetă New York Times arată că `teroristul` era un ong-ist care căra apă

"Unitatea nu înseamnă că trebuie să credem cu toţii acelaşi lucru, dar este esenţial să ne respectăm reciproc şi să avem încredere unul în celălalt", a mai spus Joe Biden în mesajul său video către o Americă profund divizată.

„Îi onorăm pe toţi cei care şi-au riscat şi şi-au dat viaţa în minutele, orele, lunile şi anii de după”, a spus Biden despre lucrătorii din serviciile de urgenţă care au răspuns atunci.

Evenimente de comemorare vor avea loc sâmbătă.

„Nu contează cât timp a trecut, aceste comemorări aduc îmapoi tot ce este mai dureros ca şi când tocmai ai fi primit vestea în urmă cu câteva secunde”, a mai spus preşedintele.

El a vorbit şi despre „forţele întunecate” ale naturii umane - „teama şi furia, ranchiuna şi violenţa împotriva americanilor musulmani” care au urmat atacurilor - şi a spus că unitatea a rămas „cea mai mare putere” a Statelor Unite.

„Am învăţat că unitatea este singurul lucru care nu trebuie să se rupă vreodată”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.