Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Joe Biden șochează: Alternativa la sancțiunile aplicate Rusiei este al treilea război mondial

biden

Președintele american Joe Biden a spus că o alternativă la sancțiunile dure pe care Washington le-a aplicat Rusiei ar fi al treilea război mondial.

"Aveți două opțiuni. Începeți un al treilea război mondial, intrați în război cu Rusia, fizic. Sau asigurați-vă că țara care acționează atât de contrar dreptului internațional ajunge să plătească un preț pentru ce a făcut", a spus Biden într-un interviu cu bloggerul Brian Tyler Cohen. Videoclipul a fost postat sâmbătă pe pagina sa de YouTube.

Președintele SUA a menționat că nu sunt sancțiuni imediate. „Dar cred că aceste sancțiuni, știu că aceste sancțiuni sunt cele mai ample sancțiuni din istorie, precum și sancțiunile economice și sancțiunile politice”, a spus Biden.

„Rusia va plăti un preț serios pe termen scurt și lung, în special pe termen lung”, a subliniat liderul american.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a declarat într-o adresă televizată că în replică la o solicitare a șefilor autoproclamatelor republici din Donbass, a luat decizia de a efectua o operațiune militară specială pentru a proteja oamenii „care au suferit abuzuri și genocid din partea regimului de la Kiev timp de opt ani”. Liderul rus a subliniat că Moscova nu are planuri de ocupare a teritoriilor ucrainene. Obiectivul său este demilitarizarea și denazificarea țării.

O serie de țări, inclusiv SUA, au declarat sancțiuni dure împotriva Rusiei. Departamentul de Trezorerie al SUA a anunțat sancțiuni împotriva președintelui rus Vladimir Putin, a ministrului de externe Serghei Lavrov, a ministrului apărării Serghei Șoigu și a șefului Statului Major General Valery Gerasimov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.