Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Klaus Iohannis anunță când va fi disponibil vaccinul împotriva Covid-19

coronavirus vaccin

Președintele Klaus Iohannis a explicat că există o cursă în toată lumea pentru găsirea unui vaccin împotriva noului coronavirus, dar cel mai probabil la jumătatea anului 2021 am putea avea un vaccin bun.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

„OMS a spus din capul locului că este foarte puțin probabil să avem un vaccin în anul 2020. E posibil să avem un vaccin la mijlocul anului 2021. Sigur, companiile farmaceutice lucrează intens. E și interesul lor, dar și al societăților noastre să avem acest vaccin. Rezultatul final îl vom ști atunci când primul vaccin agreat, aprobat va fi pe piață”, spune Klaus Iohannis.

El mai spune că până la momentul apariției vaccinului „nu putem decât să sperăm că lucrurile se vor desfășura mai repede”.

„În această situație și în pandemia în care ne aflăm nu cred că cineva își imaginează că undeva se dezvoltă în vaccin și fugim repede și cumpărăm vaccinul. Aceste lucruri nu mai sunt posibile. Suntem o mare familie, suntem oamenii de pe pământ. Aceste înțelegeri de la ONU și UE se vor respecta și în măsura în care un vaccin valabil, testat și agreat apaere va exista o colaborare strânsă pentru a oferi tuturor națiunilor acest vaccin”, mai spune șeful statului.

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat marţi o pauză la nivel mondial în testele clinice ale vaccinului său experimental împotriva COVID-19 după apariţia unei boli neexplicate la un participant, scrie AFP.

"În cadrul testelor clinice mondiale randomizate ale vaccinului împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford, procesul nostru de evaluare normală a fost declanşat şi am făcut voluntar o pauză în vaccinări pentru a permite o evaluare de securitate de către un comitet independent", a declarat compania, partener industrial al universităţii britanice

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.