Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Iohannis, despre 'palatul' de 7 milioane de euro care i s-ar pregăti: Nu am solicitat, nu mi s-a oferit

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă ar accepta să se mute în vila de procotol pentru modernizarea căreia RAAPPS alocă 7 milioane de euro, că este o „temă electorală a unora” și că el nici nu a cerut și nici nu i s-a oferit respectiva vilă.

  • „Am observat că există așa o preocupare intensă, dar este o preocupare legată de alegeri, este o preocupare electorală a unora, nu este o chestiune de actualitate. Eu nu am solicitat o locuință pentru când va fi să fie, nici nu mi s-a oferit. Deci tema pentru mine este una despre care citesc în gazetă”, a răspuns șeful statului.

O investigaţie Recorder susţine că Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) investeşte aproximativ 7 milioane de euro, bani publici, în transformarea unui fost sediu de partid din Bucureşti într-o reşedinţă de protocol.

Proprietatea de pe Aviatorilor este amplasată pe un teren de 1.110 mp și constă din trei imobile: clădire birouri (S+P+1E) cu suprafața construita la sol de 475 mp și suprafață construită desfășurată de 1.265 mp, un garaj cu suprafața construită desfășurată de 43 mp și o cabină poartă cu suprafața de 23 mp.

Nimeni nu știe nimic

content-image

Premierul Marcel Ciolacu a declarat ulterior că  Guvernul nu a alocat bani pentru lucrările de consolidare ale imobilului din Bulevardul Aviatorilor nr. 86, fost sediu de partid, costurile investiţiei fiind suportate din bugetul propriu al RA-APPS.

Șeful Guvernului a menţionat că nu ştie dacă imobilul este pregătit pentru preşedintele Klaus Iohannis, după terminarea mandatului, pentru alt demnitar sau pentru închiriere.

Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu a depus o solicitare la RAAPPS pentru a putea vedea contractul în baza căruia se fac lucrări de renovare. El a precizat că parlamentarii au acces la informaţiile clasificate drept secret de stat şi secret de serviciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.