Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Klaus Iohannis ia justiția în vizor și cere Parlamentului să acționeze: 'Obiective a căror îndeplinire nu mai poate trena'

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis cotroceni

Președintele Klaus Iohnnis solicită Parlamentului, la începutul sesiunii parlamentare de toamnă, să se ocupe de îndeplinirea planurilor anunțate în domeniul justiției, cum ar fi desființarea SIIJ și readoptarea legilor justiției.

„În domeniul justiției și al statului de drept, agenda publică a fost ocupată de câteva aspecte importante, precum desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și necesitatea unui cadru normativ care să așeze sistemul judiciar pe baze solide.

Acestea sunt și rămân obiective foarte importante, a căror îndeplinire nu mai poate trena.

Am cerut constant Parlamentului un act de legiferare exercitat cu responsabilitate atât față de cetățeni, cât și față de Constituție. Prin votul dat în anul 2020, cetățenii s-au exprimat fără echivoc pentru repunerea Parlamentului și a autorității acestuia pe o direcție clară, creând premisele unor reforme mult așteptate în diverse domenii cu impact asupra vieții cetățenilor.

Obiectivele ambițioase anunțate în campania electorală, precum și cele stabilite de Coaliție trebuie să rămână reperele activității Parlamentului și ale guvernării, iar realizarea acestora este supusă unei evaluări permanente din partea românilor.”, a declarat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.