Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Klaus Iohannis: ne aflăm într-o situație fără precedent. Rusia amenință și NATO, nu doar Ucraina

inquamFOTO/George Calin
ursula klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație alături de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și arată că atacul Rusiei împotriva Ucrainei amenință și țările NATO.

”Doresc să mulțumesc Președintei Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, pentru prezența sa în România, în aceste momente atât de dificile pentru întreaga regiune.

Totodată, vreau să transmit aprecierea României pentru efortul susținut al Comisiei Europene și al Președintei von der Leyen personal în ceea ce privește asigurarea unității și a coordonării la nivel european, cu statele membre și împreună cu aliații strategici – Statele Unite ale Americii, NATO, Canada, atât în ceea ce privește adoptarea sancțiunilor împotriva Federației Ruse și a Belarusului, cât și cu privire la acordarea de ajutor Ucrainei pe multiple paliere.

Ne aflăm într-o situație fără precedent, generată de agresiunea armată nejustificată, ilegală și neprovocată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, în care nu numai securitatea Ucrainei, dar și cea transatlantică este puternic amenințată.

Vreau să folosesc această ocazie pentru a lăuda încă o dată curajul poporului ucrainean, care luptă pentru libertate și rezistă sub tirurile ucigașe ale unui invadator.

Am discutat, în acest sens, intensificarea sprijinului, mai ales umanitar, către Ucraina.

Vreau să îi mulțumesc Președintei Comisiei Europene pentru susținerea acordată pentru înființarea pe teritoriul României a unei facilități logistice, un așa-numit hub umanitar, un centru, care să permită colectarea și transportul donațiilor internaționale în domeniul ajutorului umanitar către Ucraina. Lucrăm împreună pentru operaționalizarea cât mai rapidă a acestui centru.”, a spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.