Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis nu exclude ca România să aloce mai mult de 2% din PIB pentru Armată: 'Sunt membri NATO care dau mai mult'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Cotroceni

Klaus Iohannis a precizat, joi seara, la Palatul Cotroceni, că România ar putea, în viitor, să aloce mai mult de 2% din PIB pentru Armată. Președintele a vorbit despre exemplul pe care unele state îl dau, printre care SUA și Ungaria, care alocă mai mult de 2%.

”În această etapă, nu vom avea o creştere peste 2%, dar nu putem să o excludem pentru o etapă ulterioară. O vom menține un deceniu. Asta permite dotări eșalonate pe mai mulți ani, ca să avem achiziții importante. Vom avea un nivel superior pentru militarii noștri și o creștere semnificativă a gradului de securitate a României.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce a pierdut fostul șef PSD

Noi ne dotăm, vom avea o Armată tot mai performantă, însă garanţia securităţii noastre naţionale stă în NATO şi în partenerul nostru strategic cel mai important, SUA. Dar, ca să facem față solicitărilor, trebuie să fim serioși și să lucrăm la instruire și dotare. Există discuții care încearcă să evalueze dacă e suficient 2%. Sunt membri NATO care dau peste 2%, SUA, chiar și un vecin al nostru. În România, nu au fost discuții, nici cu Guvernul, nici cu Ministerul Apărării.”, a anunțat Klaus Iohannis.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.