Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Klaus Iohannis pleacă la Bruxelles, cu un avion privat

Președintele Klaus Iohannis are o agendă încărcată, în această perioadă. Prins cu atribuțiile oficiale, dar și cu turneul pentru campania electorală, președintele preferă să se deplaseze cu un avion privat, atât în țară, cât și în afara țării.

Citește și: Noi detalii despre ZBORUL PRIVAT pe care Klaus Iohannis l-a folosit: Avionul NU este înregistrat în România - VIDEO

De această dată, președintele Klaus Iohannis a fost surprins în timp ce se îmbarca la bordul unui avion privat. Președintele pleacă la Bruxelles, la deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Artă Europalia, România fiind ţară invitată de onoare.

Klaus Iohannis a surprins, luni, când, aflat la o acțiune politică a PNL, a decis să zboare la București, pentru a-i cere demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă. În numai 80 de minute, în cea mai mare grabă, președintele s-a urcat în avion, a decolat, a aterizat, conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, pe Aeroportul Otopeni, a mers la Palatul Cotroceni și a susținut o declarație de presă de 8 minute.

Însă, ceea ce este și mai interesant este faptul că avionul nu este înregistrat în România. Conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, aeronava este înregistrată în Luxemburg, cu indicativul LX MISA Embraer 40. În doar 40 de minute, Iohannis a ajuns din Cluj în București, el decolând la ora 19:06 și aterizând, pe Aeroportul Otopeni, la 19:46. Administrația Prezidențială a închiriat avionul pentru ca Iohannis să se deplaseze, marți, în Belgia. El are programată, la ora 13:15, o întâlnire, la Palatul Regal din Bruxelles, cu Majestatea Sa Philippe Regele Belgienilor, iar de la ora 16:55 va participa la deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Artă Europalia.

Aeronava este Embraer Legacy 650, iar firma care o deține are birou și la Moscova, dar și la Beijing. Rămâne de văzut cum va argumenta Administrația Prezidențială efectuarea zborului intern, precum și necesitatea lui.

Aeronaba a mai fost inmatriculata in SUA... iar acum în Luxembourg:
SUA    Operator Dalcam LLC (N912JC /N665PF) si Embraer Executiv  Aircraft (N665PF)
UK Operator: London Executiv Aviation (G-TCMC)
Luxemburg Operator: Global Jet Luxembourg

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.