Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Klaus Iohannis spulberă proiectul ministrului Justiției, Stelian Ion: 'Nu sunt de acord cu această variantă, dar nu știu dacă ea va rămâne sau nu'

digi24.ro
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a intervenit în scandalul stâtnit de ministrul Justiției, Stelian Ion, în privința proiectului trimis la CSM. Iohannis susține că nu este de acord cu propunerea ministrului, dar a ținut să menționeze că acesta este doar un proiect în momentul de față.

„E un detaliu care nu a fost bine explicat public. Președintele nu stă în niciun fel de aviz conform sau neconform în conformitate cu Constituția României. Deci ca să fiu mai clar: dacă avizul CSM-ului devine conform, atunci CSM va putea să refuze propunerea ministrului, dar nu-l va putea să-l refuze pe președinte.

Totuși, mi se pare un pas care trebuie bine discutat. Cum și întregul proiect trebuie mult mai bine discutat.

A fost o discuție pe când la Ministerul Justiției era domnul Predoiu. Acel proiect a fost discutat pe larg în diferite formate.

Proiectul lui Stelian Ion nu a fost dezbătut în aceste formate, ci a fost trimis direct la CSM spre avizare, ceea ce nu a corespuns intenției coaliției, nici spiritului legii, drept pentru care coaliția a înființat o comisie . În comisia formată vor analiza aceste propuneri.

În coaliție au fost anummite nemulțumiri pentru că nu au fost consultați, dar lucrurile au fost între timp corectate.

Aceste chestiuni sunt momentan în fază de proiect. Ele o să fie discutate, vor intra în Parlament, vor intra în dezbatere parlamentară și după aceea vom vedea în cer formă vor ajunge ele.

Evident că eu nu cred că atribuțiile președintelui trebuie diminuate. Nu sunt de acord cu această variantă, dar nu știu dacă ea va rămâne sau nu în proiect”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.