Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis vrea revizuirea Constituției, dar nu și o lege care să permită dreptul la avort: 'Nu trebuie să facem și noi o complicație'

iohannis copii

Klaus Iohannis vrea revizuirea Constituției, însă nu crede că acest proces destul de greoi și amplu va fi posibil până la finalul mandatului său la Palatul Cotroceni.

”Cred că este nevoie de o revizuire a Constituției, în sensul modernizării Constituției. Însă și aici trebuie să fim realiști. Constituția nu se revizuiește de un grup de tehnicieni, ci este un proces politic amplu, care în final ajunge în fața poporului, care trebuie să se exprime prin referendum. Noi știm că aceste proceduri sunt foarte complicate, sunt greu de pus în practică, și în acest sens o să-mi exprim o opinie care poate vă surprinde. Da, cred că este nevoie de revizuirea și modernizarea Constituției, și nu, nu cred că este posibil politic până în 2024.”, a punctat Iohannis.

Președintele a vorbit și despre posibilitatea ca România să aibă în legislație o lege care să permită dreptul la avort.

”Este o chestiune care atunci când se discută este posibil să se aducă în discuție. Însă dacă această temă a devenit o complicație politică în Statele Unite ale Americii, nu înseamnă că trebuie și noi să facem o complicație din ea. Situația este rezonabil rezolvată prin legislația românească.”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: VIDEO Klaus Iohannis către Laura Codruța Kovesi, după ce a amenințat România că o lasă fără fonduri europene: 'Parcursul legii nu s-a terminat' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.