Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Lecție pentru români: Un norvegian s-a botezat ortodox la 55 de ani, într-o slujbă săvârșită de PS Macarie

În timp ce unii români spun că nu mai sunt ortodocși, deși au fost botezați, străinii îmbrățișează dreapta credință. Un nou exemplu în acest sens a avut loc la Oslo, în Norvegia.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Europei de Nord a săvârșit astăzi, duminică, 31 iulie 2022, în biserica românească din Oslo, Dumnezeiasca Liturghie Arhierească și a botezat pe pruncul român Matias și pe norvegianul Toma (55 ani).

Nu este o premieră botezul săvârșit de PS Macarie, el fiind ierarhul care, în ultima perioadă, a botezat cei mai mulți străini în ortodoxie.

Preasfinţitul Părinte Macarie a botezat, doar anul acesta, 11 adulţi care au îmbrăţişat credinţa ortodoxă: suedezi, români, o chinezoaică, o filipineză, un danez, precum şi un tânăr evreu, iar acum un norvegian.

Tot duminică, PS Macarie a rostit o rugăciune pentru Irene-Ecaterina, fiica cea mică a arhidiaconului Mihail Bucă, internată la Institutul Clinic Fundeni, unde face tratament pentru leucemie acută mieloblastică, precum și pentru ceilalți copii de la secția Pediatrie de la Fundeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.