Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Legea Pensiilor a pus în DIFICULTATE Guvernul: 'Am avut discuții repetate cu doamna premier, cu Teodorovici. Nu e ușor de pus în practică'

Libertatea.ro
budai marius

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat duminică, la Mamaia, că legea pensiilor aduce provocări din punct de vedere financiar pentru Guvern întrucât „nu este o lege pe care oricine își dorește s-o pună în practică”. Budăi a prezentat „cu modestie” cifrele creșterii pensiilor.

„În anul următor, evoluția punctului de pensie prin noua lege a pensiilor este extrem de ambițioasă. Am avut discuții repetate cu doamna premier, cu Teodorovici, cu domnul ministru Fifor și ne spuneam că nu este o lege ușor de pus în practică, nu este o lege pe care oricine să si-o dorească s-o pună în practică. Este o lege care, din punct de vedere financiar, aduce multe provocări, o lege care din punct de vedere al punerii în practică sigură cu calcule, cu tot ce înseamnă sistem informatic e o lege o mare provocare pentru acest guvern. (...) Nu ne lăudăm cu aceste cifre, doar le prezentăm și cu modestie spunem că încă mai avem multe de făcut pentru dumneavoastră”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Constanța.

Citește și: Victor Ponta reacționează după teoria lansată de Ion Cristoiu: Nu trădează nimeni

Între măsurile care intră în vigoare de la 1 septembrie se numără și reducerea sau eliminarea impozitării pensiilor: „Am spus ca pensiile mici, de până la 2000 lei nu mai trebuie să plătească impozit pe venit, iar cele peste 2000 să le diminuăm de al 16% la 10%. Sunt măsuri complementare care, pe lângă creșterea valorii punctului de pensie ne gândim să aducă un zâmbet pe chipul dumneavoastră”, explică Budăi.

Ministrul a răspuns și afirmațiilor potrivit cărora inflația creează dificultăți pensionarilor, chiar dacă pensiile vor crește.

Citește și: S-a aflat! Cât este de bogată Simona, soția lui Alexandru Cumpănașu

„S-a spus foarte mult că inflația mănâncă aceste creșteri de pensii și salarii. Toate datele prezentate sunt ale INS sau ale Eurostat. Creșterea pensiei medii a fost de 29,4%. Într-adevăr, indicele prețului de consum a crescut cu 8,9%. A rămas o creștere reală de 18,8%. Repet, nu e suficient, mai avem foarte mult de lucru, acesta este adevărul”, a explicat ministrul.

De la 1 septembrie vor fi majorate cinci milioane de pensii, prin creșterea punctului de pensie la 1.265 de lei.

Citește și: Florin Cîțu: Comuniștii de la PSD au trimis ordin .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.