Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Lionel Messi se poate retrage: A câștigat Copa America, primul său trofeu cu naționala - Finala cu Brazilia a fost decisă de Angel Di Maria, pe Maracana

messi

Starul Lionel Messi a cucerit primul său trofeu cu selecţionata Argentinei, care a învins cu scorul de 1-0 reprezentativa Braziliei în finala turneului Copa America la fotbal, disputată sâmbătă seara pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, în faţa a 2.000 de spectatori.

Unicul gol al acestei finale a fost marcat în minutul 22 de Angel Di Maria, care l-a lobat pe portarul brazilian Ederson din interiorul careului, după o lungă lansare a lui Rodrigo de Paul, care i-a centrat perfect mijlocaşului lui PSG din jumătatea de teren argentiniană.

Acesta este primul succes într-un turneu major obţinut de naţionala "albiceleste" după o aşteptare de 28 de ani, precedentul trofeu fiind obţinut tot la Copa America, la ediţia din 1993.

Argentina a ajuns astfel la 20 de meciuri în care nu a cunoscut înfrângerea, provocându-i totodată Braziliei, deţinătoarea trofeului, primul eşec după 13 partide, subliniază agenţia EFE.

Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a anunţat sâmbătă, înaintea finalei, că argentinianul Lionel Messi şi brazilianul Neymar au fost desemnaţi cei mai buni jucători de la Copa America 2021.

Messi a ocupat primul loc în clasamentul golgheterilor turneului, cu 4 reuşite, la egalitate cu columbianul Luis Diaz, căpitanul Argentinei fiind lider şi în privinţa numărului de pase decisive (5).

Cu ocazia acestui campionat sud-american, Lionel Messi, sextuplu câştigător al Balonului de Aur, a devenit fotbalistul cu cele mai multe meciuri disputate pentru selecţionata Argentinei (150), depăşindu-l pe Javier Mascherano, fostul său coechipier de la FC Barcelona (147).

Messi a urcat totodată pe prima poziţie a clasamentului fotbaliştilor cu cele mai multe partide disputate la Copa America (34), la egalitate cu portarul chilian Sergio Livinstone. Argentinianul a înscris în total 13 goluri în participările sa la această competiţiile, golgheterii absoluţi fiind compatriotul său Noberto Mendez şi brazilianul Zizinho, ambii cu câte 17 goluri.

În finala celei de-a 47-a ediţii a turneului Copa America au evoluat echipele:

Argentina: Emanuel Martínez - Gonzalo Montiel, Cristian Romero (German Pezzella, 79), Nicolas Otamendi, Marcos Acuna - A?ngel Di María (Exequiel Palacios, 79), Rodrigo De Paul, Leandro Paredes (Guido Rodríguez, 54), Giovani Lo Celso (Nicolas Tagliafico, 63) - Lionel Messi, Lautaro Martínez (Nicolas Gonzalez, 79). Selecţioner: Lionel Scaloni.

Brazili: Ederson - Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Renan Lodi (Emerson, 76) - Casemiro, Fred (Roberto Firmino, 45), Lucas Paqueta (Gabigol, 76) - Richarlison, Neymar, Everton Cebolinha (Vinicius Junior, 63). Selecţioner: Tite.

Arbitru: Esteban Ostojich (Uruguay).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.