Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, subiectul unei emisiuni UMORISTICE la ARTE: Portretul unui păpușar

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea dancila cex

Premierul Viorica Dăncilă și liderul PSD Liviu Dragnea au fost subiectele unei emisiuni de satiră difuzate de postul TV francez Arte, șeful guvernului fiind reprezentată ca o marionetă a unui "bufon", scrie Mediafax.

Thibaut Nolte, realizatorul emisiunii "28Minutes", face de obicei, cu umor și ironie acidă, portretul unei personalități "rele" sau "bune", iar, săptămâna trecută, a venit rândul premierului României. Despre acesta jurnalistul se întreabă dacă ar trebui să i se pună cătușe, în timpul emisiunii făcând și gestul mâinilor încătușate.

Realizatorul TV a vorbit despre faptul că Dăncilă vrea să pună capăt independenței justiției și luptei anticorupție și a făcut un scurt istoric al parcursului politic al acesteia, de la un "consilier municipal insignifiant" care nu vorbește engleza la eurodeputat și apoi premier, ascensiune care i-a fost facilitată de "fidelitatea" față de Liviu Dragnea.

Nolte a mai spus că aceasta a fost impusă președintelui statului ca premier de "puternicul șef al social democraților, condamnat, la rândul lui, în 2015 pentru fraudă electorală".

Jurnalistul se întreabă la un moment dat dacă nu cumva Dăncilă este "un fals" Dragnea.

Prezentarea lui Dăncilă este presărată de filmulețe satirice, în care aceasta apare susținând un discurs, în care repetă replicile pe care i le spune Dragnea, ca o marionetă manevrată de un păpușar.

"Sunt furioasă că țara mea este sub monitorizare. Sunt tratat ca un hoț. Sunt un tip cinstit. Dacă aș fi un mincinos, mi s-ar încreți mustața", sunt replici pe care le repetă automat "Dăncilă".

Jurnalistul francez mai spune că "micile manevre ale Vioricăi și ale guvernului ei" au fost criticate de magistrați, de manifestanți în stradă, de Comisia Europeană și de Departamentul de stat american.

"O colombină în slujba bufonilor. Tragedia dell'arte", încheie acesta prezentarea făcută premierului României.

Citește și: Detalii NEȘTIUTE - Cu ce sumă URIAȘĂ ar fi plecat Elena Udrea în Costa Rica .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.