Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban a anunțat 'data bună de organizare a alegerilor': 'E o diferență de viziune între Guvern și majoritatea parlamentară controlată de PSD'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

România ar fi trebuit să organizeze, la începutul verii, alegeri locale, iar în decembrie expiră actualul mandat al parlamentarilor și trebuie organizate și alegeri legislative. Însă, între Guvern și Parlament a intervenit o scindare, în sensul că parlamentarii au votat o lege prin care forul legislativ decide data scrutinului, nu executivul. Ludovic Orban a precizat că cea mai bună dată de organizare a alegerilor locale, în urma discuțiilor impuse de noua situație epidemiologică națională, ar fi la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie.

”E o diferenţă de viziune între Guvern şi majoritatea parlamentară controlată de PSD. Noi am adoptat o ordonanţa de urgenţă prin care am prelungit mandatul aleşi locali, iar intenţia noastră este aceea de a organiza alegerile atunci când condiţiile epidemiologice ne vor permite să se poate derula o campanie normală în care candidaţii la funcţiile de primar, consilier local, consilier judeţean să poată să facă o companie serioasă, cetăţenii să aibă încredere să urmărească această campanie, să voteze în deplină cunoştinţă de cauză. Pe evaluările pe care le avem acuma, sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie ar putea fi dată bună de organizare a alegerilor.

Diferenţa de vedere între noi şi majoritatea condusă de PSD din Parlament este aceea că noi credem că tot Guvernul trebuie să decidă data alegerilor şi condiţiile de organizare a alegerilor aşa cum a fost până acum, în timp ce Parlamentul a trecut o lege pe care noi am atacat-o la Curtea Constituţională prin care şi-au stabilit ei atribuţia de a stabili data alegerilor prin legi adoptate de Parlament..”, a spus Orban.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj pentru SPP: ‘Am avut o relație normală cu comandanții și angajații serviciului’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.