Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban A CEDAT în fața USR: Modificări în legea alegerii primarilor în două tururi

guvern

Guvernul a finalizat, marți, proiectul de lege privind asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi. Printre amendamentele acceptate de Executiv se numără reducerea la 60 de zile a condiției cu care cei cu vize de flotant pot vota.

„Principalele amendamente adoptate la proiectul de lege vizează perioada pentru care este permis votul celor cu vize de flotant, astfel perioada a fost instituită la 60 de zile, un amendament al PNL. De asemenea, numărul de semnături, iarăşi, o cerinţă a mai multor organizaţii civice care au solicitat înlesnirea şi facilitarea modului de înscriere în cursa electorală a candidaţilor independenţi a fost respectată, agreată şi adoptată, respectiv numărul de semnături a fost redus de 1% la 0,5% din lista electorală din localitatea respectivă pentru depunerea candidaturilor, amendament depus de colegii de la USR.”, a spus Ionel Dancă, la finalul ședinței de guvern.

Citește și: `Băi talent: nu-ți e rușine!`Fostul ministru al Educației în guvernul Boc a jignit grav un geniu al muzicii românești

Un alt amendament vizează reprezentarea minorităților din Parlament și a formațiunilor politice din Parlament în structurile Birourilor electorale: „Astfel încât să fie permisă această reprezentare pentru minoritățile naționale și pentru formațiunile politice care au un număr de șapte senatori sau zece deputați”, a adăugat Șeful Cancelariei prim-ministrului.

Totodată, Guvernul a acceptat un amendament care vizează modul de acreditare a observatorilor la secțiile de votare, „astfel încât această activitate să fie facilitată”, potrivit lui Dancă.

Citește și: S-a votat! Marcel Ciolacu a comunicat

„ Obiectivul Guvernului Orban și PNL, acela de a readuce democrația în alegerile locale, putem să considerăm în acest moment că a fost finalizat și urmează să fie prezentat în Parlament în cursul zilei de mâine în vederea angajării răspunderii. Este un obiectiv pe care ni l-am asumat și pe care în acest moment, cel puțin din punct de vedere al competențelor guvernului îl putem consideră îndeplinit”, a completat acesta.

Guvernul urmează să prezinte, miercuri, în fața Parlamentului, proiectul de lege privind angajarea răspunderii parlamentare pe alegerea primarilor în două tururi.

Citește și: Se bat cap in cap! A refuzat propunerea

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului are loc începând cu ora 14:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.