Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban anunță că ia în calcul ca Spitalul Colentina să fie reînchis pentru pacienții non-COVID: 'Reanalizăm situația'

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că Guvernul încearcă să identifice noi paturi de ATI în București, după ce Raed Arafat a declarat că nu mai există locuri la terapie intensivă în spitalele din capitală. Premierul a precizat că se ia în calcul reînchiderea Spitalului Colentina pentru pacienții non-COVID, care fusese redeschis vineri. El a anunțat că a purtat o discuție cu o firmă privată și că ar putea fi deschisă o secție ATI în sistem modular.

”Am avut o discuție cu prefecții, am stabilit o mobilizare. Ne facem datoria, suntem de dimineața până noaptea în slujba cetățeanului, încercăm să aducem la normal lucrurile, dar avem nevoie de cooperarea cetățenilor.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

Am vorbit personal ieri (vineri - n.r.) cu doamna Gheorghiu care a fost implicată într-un proiect umanitar şi există o secţie care poate fi folosită pentru Terapie Intensivă de 38 de paturi, care este în cadrul Spitalului Elias. Am vorbit cu domnul ministru Tătaru, cu domnul secretar de stat Arafat, pentru a asigura înzestrarea, că nu au ventilatoare, monitoare şi trebuie mobilizate din rezerva strategică care se află în administrarea DSU toate echipamentele necesare şi, de asemenea, trebuie asigurată asistenţa medicală. Este necesar să identificăm, fie în cadrul Spitalului Elias, fie în cadrul altor spitale, să luăm prin detaşare medici şi asistentele care să asigure asistenţa medicală pentru pacienţii care vor fi internaţi. Desigur, nu vom putea să le folosim pe toate, probabil că jumătate. De asemenea, există posibilitatea unei creşteri a capacităţii de tratare în Secţia ATI la Matei Balş, acolo este nevoie de suplimentarea cu personal medical şi de câteva dotări şi încercăm să identificăm soluţii suplimentare. Decizia privitoare la Spitalul Colentina ar putea fi reanalizată pentru că Spitalul Colentina ne-a fost de mare folos, pentru că ne-a lăsat descoperiți. Încercăm să identificăm soluţii peste tot, cum e spitalul mobil de la Ana Aslan, cel de la Constanţa, au fost achiziţionate TIR-urile care permit tratarea a 12 pacienţi în secţii ATI şi care sunt TIR-uri care se deplasează în locaţiile unde ne confruntăm cu un număr mai mare de pacienţi, deja un TIR este la Prahova.

Nu vrem să mai impune restricții. Le cer liderilor politici să nu mai facă campanie pe seama epidemiei, ci să lupte cu epidemia.”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce a fost nevoie de Legea carantinării: Există evoluții fulminante în cazuri fără simptome .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.