Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban dă replica la somația lui Klaus Iohannis: 'Încă nu pot să-i dau un răspuns preşedintelui'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Braşov, că deocamdată nu poate să-i transmită nimic preşedintelui Klaus Iohannis, care le-a cerut şefilor din Ministerul Afacerilor Interne să explice public imaginile şi informaţiile apărute în presă cu privire la o presupusă negociere între Poliţie şi membrii clanului Duduianu, însă a subliniat că atitudinea sa şi a guvernului este de "război total împotriva infracţionalităţii".

"Încă nu pot să-i dau un răspuns, în ce mă priveşte, atitudinea mea este clară: război total împotriva infracţionalităţii, a grupurilor organizate, care încalcă legea în mod sistematic. Şi aceasta este nu poziţia mea personală, ci a guvernului pe care îl conduc", a spus Orban.

Citește și: Epidemiologii trag semnalul de alarmă: Ne vom confrunta cu un număr crescut de infecții

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că le va solicita şefilor din Ministerul Afacerilor Interne să explice public imaginile şi informaţiile apărute în presă cu privire la o presupusă negociere între Poliţie şi membrii clanului Duduianu.

"Am cerut explicaţii ministrului Afacerilor Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicaţiile respective, dar nu cred că e rolul meu să explic în detaliu ce s-a întâmplat acolo şi consider că e nevoie de explicaţii clare, publice din partea şefilor din Ministerul Afacerilor Interne", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Citește și: Acuzații la adresa PNL! Angajați amenințați cu concedierea dacă nu fac campanie pentru liberali

Inspectorul general al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că întâlnirea cu membri ai clanului Duduianu a fost o operaţiune oficială, adăugând că nu o să negocieze "niciodată" siguranţa cetăţeanului.

"A fost o operaţiune oficială a Poliţiei pentru a asigura, prin toate mijloacele legale, siguranţa cetăţeanului. Această abordare a situaţiei pe care am avut-o şi atât de contestată de mulţi a condus la un rezultat bun, pentru că acum nu avem alte victime şi nu am avut imagini cu sute de persoane şi un potenţial scandal în stradă, care ar fi făcut mult rău nu doar Poliţiei Române, ci şi chiar României. Pentru mine, sănătatea şi liniştea locuitorilor Capitalei la acel moment au cântărit mai mult decât faptul că ulterior acţiunea mea ar fi putut fi interpretată greşit", a explicat Vasilescu, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după ce cazurile COVID-19 au crescut: M-a surprins .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.