Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban DEMASCĂ planul PSD: 'O șmecherie! Nu are legătură cu realitatea regulamentară'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Ludovic Orban a afirmat că prelungirea perioadei de activitate a comisiei speciale electorale a fost o „șmecherie” a PSD. Premierul a precizat că liberalii vor solicita introducerea proiectului de lege pentru alegerea primarilor în două tururi pe ordinea de zi a plenului.

„Asta a fost o șmecherie. Special au convocat Birourile reunite permanente la ora 9.00 dimineața astfel încât să apeleze la această găselniță procedurală, care nu are nicio legătură cu realitatea regulamentară ,să inventeze un aviz din partea comisiei speciale căreia i s-a prelungit mandatul. Conform regulamentului Camerei Deputaților, proiectul de lege, al PNL de exemplu, are depășită de mult perioada de prezentare a raportului (...) Suntem în situația în care un proiect de lege poate fi introdus pe ordinea de zi, atunci când expiră termenul de raport.Ca atare, noi vom solicita în plen introducerea proiectului pe ordinea de zi”, a declarat Ludovic Orban, luni la Parlament, după BEX al PNL.

Citește și: Viorica Dăncilă lovita dur in ziua ei de nastere!

Birourilor permanente reunite ale Parlamentului au decis, luni, ca activitatea comisiei pentru elaborarea și modificarea proiectelor legislative în materie electorală să fie prelungită cu 90 de zile. Comisia funcționează din 19 iunie 2019.

Hotărârea Parlamentului din 19 iunie prevedea că activitatea comisiei electorale se desfășoară pe o perioadă de șase luni, mandatul acesteia având să expire în decembrie 2019.

Citește și: Noi norme ale UE se vor aplica in Romania! Ce categorie de romani va beneficia de plati mai ieftine? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.