Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban, discurs IDENTIC cu al lui Liviu Dragnea: Atac la bănci - 'Le-a convenit să împrumute statul, care e bun plătitor'

orban dragnea usl

Ludovic Orban a ajuns să aibă un discurs identic, pe plan economic, cu cel pe care îl avea Liviu Dragnea. Orban critică băncile care au refuzat să acorde împrumuturi riscante companiilor și au preferat să împrumute statul, ceea ce remarca și fostul lider PSD.

Premierul s-a plâns și ceea ce se întâmplă în agricultură, cu aceleași argumente pe care le exprima Dragnea. Prim-ministrul liberal a anunțat și crearea unui Fond de Investiții, marele vis al fostului președinte social-democrat.

Citește și: După ce a avut o ieșire acidă la adresa lui Klaus Iohannis și a Guvernului Orban, Mihai Mărgineanu spulberă autoritățile: ‘Nimeni nu are niciun plan de viitor’

”Ce se poate produce în România competitiv, unde ai mână de lucru, trebuie încurajate companiile. Nu există un sprijin destul de mare al companiilor. Noi nu producem purceluși, îi importăm, nu producem fertilizatori, îngrășăminte chimice, avem mari probleme în agricultură.

Băncilor le-a convenit să împrumute statul, care bun plătitor, decât companiile. Vom lansa programul de susținere al marilor companii, pentru a primi credite. Garantăm un plafon de 15 miliarde, pe care putem chiar să îl creștem.

Citește și: Codrin Ștefănescu profețește: Va fi cel mai înjurat om de pe Pământ

Facem un fond de investiții care fie va investi direct, fie se face partener cu alte companii private. Avem 100 de milioane pe care le-am identificat, mai căutăm 200 de milioane. Vrem să îl listăm pe bursă, dar vrem să îi arătăm capabilitatea. Vrem să facem un parteneriat cu Fondul European de Investiții, ca să ne dea credibilitate.”, a spus Ludovic Orban, luni seara, la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.