Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban, la Academia Română: Europa este pusă la încercare

Facebook
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, într-un discurs la Academia Română, la simpozionul "Căderea Zidului Berlinului şi Revoluţia română din decembrie 1989", că Europa este în pericol.

„Destinul politic si istoric nu e niciodata un dat, nu este o cale care ni se aseaza in fata, el este o datorie si o lectie pe care trebuie sa o purtam in viata. Divizarile artificiale, erorile politice dizolvante sunt inca o parte a lumii noastre, Europa insasi fiind pusa azi la incercare de tentativele de a construi noi ziduri, poate nu din beton, ci din materia mai periculoasa a prejudecatilor, a neincrederii, a manipularii si a intereselor nefaste.

Petrecandu-si decenii de istorie in partea intunecata din spatele zidului, Romania e purtatoarea unor intelegeri particulare a acestor pericole ale divizarii. Avem obligatia fata de noi insine si fata de ceilalti europeni ca in aceste momente in care tensiunile Brexit-ului, migratiei, problemelor de securitate militara si economica, dar si a clivajelor intergenerationale care pun la incercare UE sa fim o voce de partea incredereii n aceasta constructie unica in istorie”, a zis Orban.

Vezi si: Anomalie în guvernul Ludovic Orban: cea mai slabă filială PNL are cea mai largă reprezentare în echipa de la Palatul Victoria .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.