Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ludovic Orban, după ce a fost învins în Parlament de tabăra Cîțu: 'Un demers care seamănă cu o epurare'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, miercuri, după ce Florin Roman a câştigat cursa internă pentru a fi nominalizat ca vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, că echilibrul din partid a fost rupt şi acuză epurări în cadrul formaţiunii.

”Echilibrul care trebuie să asigure funcţionarea coerentă a grupurilor parlamentare, prin reprezentarea tuturor tendinţelor din partid, a fost rupt, într-un demers care seamănă cu o epurare pe motiv de susţinere politică pentru mine”, a declarat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL.

”Victoria de astăzi este o victorie a la Pirus a grupării Cîţu şi arată că cei care îl sfătuiesc pe premier nu înţeleg cum funcţionează grupurile parlamentare şi cum poate fi asigurată coeziunea, acţiunea unitară a grupurilor parlamentare. În ce mă priveşte, vă spun că pentru mine astăzi este o zi în care cei care s-au grăbit să câştige nişte funcţii au afectat foarte mulţi de-ai mei. Gândiţi-vă că Laurenţiu Leoreanu a obţinut 42 de voturi, Virgil Guran a obţinut 18 voturi din 40 de senatori. Existenţa acestui echilibru reclamă totdeauna o discuţie, o negociere şi nu o încercare de a acapara toate poziţiile şi o încercare de a elimina din orice funcţie de reprezentare, de conducere de la nivelul camerelor colegi care sunt alături de mine în competiţia pentru congres”, a adăugat preşedintele PNL, potrivit news.ro.

Acesta a precizat că voturile din grupurile parlamentare nu îi vor afecta campania internă.

”Aceste voturi din grupurile parlamentare nu vor afecta campania, îmi duc în continuare campania cu aceeaşi hotărâre, cu aceeaşi dedicare pentru PNL, cu acelaşi mesaj de creştere a performenţei guvernamentale şi de asigurare a unei guvernări care să aducă mult bine în viaţa românilor”, a adăugat Ludovic Orban.

Reacţia acestuia vine după ce Florin Roman, susţinut de premierul Cîţu în competiţia internă din PNL pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a câştigat la limită în faţa lui Laurenţiu Leoreanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.