Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban, explicații HALUCINANTE în ziua în care România a făcut doar 3.560 de teste: 'Noi diagnosticăm în funcție de necesități'

Ludovic Orban

România este țara din Europa care efectuează cele mai puține teste zilnice! De exemplu, în ultimele 24 de ore, s-au efectuat doar 3.560 de teste. Asta nu înseamnă că au fost testate 3.560 de persoane, pentru că o persoană poate face mai multe teste. Luni seara, Ludovic Orban a oferit explicații halucinante despre capacitatea României de testare. Deși putem face, zilnic, aproape 11.000 de teste, facem de 3 ori mai puține.

De atlfel, directoarea Centrului European de Prevenţia şi Controlul Bolilor a anunțat, înainte de declarațiile lui Orban, că România și încă 4 țări încă nu au depășit vârful epidemic.

Citește și: Marcel Vela, despre declarația pe propria răspundere: Mai sunt două săptămâni până la această decizie

”Noi diagnosticăm în funcție de necesități, în baza protocolului stabilit la nivelul OMS și care este promovat și de Comisia Europeană și a fost validat de Ministerul Sănătății prin INSP. În ceea ce privește capacitatea de testare, am pornit de la câteva laboratoare cu capacitate de câteva sute teste zilnic. Avem 60 de centre de testare, iar capacitatea de testare e de 11.000 de teste zilnice, vrem să creștem la 15.000 de teste zilnice, avem încă 17 centre în curs de testare. Este vorba despre teste real time PCR, care nu permit erori. Am apelat la toate soluțiile posibile, de la achiziționarea de noi aparate până la folosirea aparatelor din universități, de la ANSVSA.”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Decizie radicală! Un gigant dispare din România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.