Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ludovic Orban i-a cerut lui Florin Cîțu să împrumute banii pentru 'planul ambițios' de relansare economică

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Premierul Ludovic Orban a intrat în ședința săptămânală de Guvern cu un exemplar tipărit al planului de relansare economică și le-a cerut miniștrilor să ia toate deciziile astfel încât „în maxim o lună” să poată începe derularea programului.

„Acest plan va schimba strategia de dezvoltare a României, va schimba viziunea asupra modului în care România trebuie să se dezvolte, să se modernizeze, să-şi crească competitivitatea pe plan internaţional şi sunt convins că prin acest Plan Naţional de Investiţii şi Relansare Economică vom reuşi să asigurăm o dezvoltare accelerată a României, o creştere economică ce să fie bazată pe piloni sustenabili", a spus Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

El le-a solicitat miniştrilor să finalizeze toate proiectele de acte normative necesare pentru implementarea măsurilor prevăzute în program.

"Ministerul Finanţelor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul de Externe trebuie să fie implicate în continuare în asigurarea adoptării deciziilor favorabile României la nivel european şi în toate procedurile derulate la nivel european de la aprobări de scheme de ajutor de stat, de asemenea, la toate procedurile necesare pentru accesarea fondurilor europene care pot fi la dispoziţia României. De asemenea, domnul ministru Cîţu, identificarea de resurse suplimentare de la finanţatori instituţionali pentru a putea să asigurăm suportul financiar pentru acest program ambiţios. (...) Până la sfârşitul săptămânii toate proiectele de acte normative trebuie elaborate şi transmise pe circuitul de avizare al ministerelor, astfel încât într-un termen de maxim o lună să avem toate instrumentele pentru punerea în practică a programului de investiţii şi de relansare economică, i-am spus 'Reclădim România', de fapt o modernizăm", a afirmat Orban.

Citește și: Taberele din PSD: Cine se aliniază în spatele lui Eugen Teodorovici

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.