Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban i-a prins cu 'șmecheria' pe oamenii lui Florin Cîțu: 'Renunțați înainte de a fi prea târziu. Așa ceva nu există și este interzis de statut'

Ludovic Orban are un mesaj tranșant către colegii săi, după ce a acuzat că sunt inventate în PNL „șmecherii” pentru desemnarea delegaților la congres: „renunțați înainte de a fi prea târziu”.

La prezentarea moțiunii sale în Cluj, Orban a explicat, sâmbătă, că votul unei filiale pentru o moțiune sau alta nu înseamnă că se poziționează în favoarea vreunui candidat, ci că este de acord ca autorul moțiunii să candideze.

Citește și: BREAKING Discurs anti-Iohannis, aplaudat la scenă deschisă în PNL / Orban: 'PNL nu are nicio datorie față de Iohannis. Dimpotrivă' - VIDEO

„Delegații vor exercita în mod liber și secret votul. Nu se poate da mandat imperativ niciunui delegat care participă la congres, chiar dacă se încearcă în Colegiul Director Județean să se dea mandat imperativ. Așa ceva nu există și este interzis de statut. Instituția votului secret este o instituție fundamentală a democrației și oricine încearcă să violeze secretul votului încalcă democrația”, a spus Orban.

Apoi, președintele PNL a continuat: „Hai, să nu facem pe naivii, ştim foarte bine că sunt filiale unde înainte de a fi introduşi în delegaţie candidaţii sunt chestionaţi dacă votează cu Cîţu sau nu, iar dacă spun că nu votează cu Cîţu şansa lor de a intra în delegaţie este foarte mică. Chiar şi dacă spun că votează cu Cîţu, sunt întrebaţi dacă acceptă să îşi fotografieze votul. Acum au inventat şi o altă şmecherie, nu mai merge că ştiu că pe WhatsApp se poate distribui un buletin de vot cu Cîţu încercuit, acum au inventat şi şmecheria care, de altfel, a şi fost aplicată la un sector al Bucureştiului şi văd că se generalizează, nu, tată, nu fotografie cu buletinul de vot, fotografie cu buletinul de vot şi cu buletinul tău ca să se vadă că tu eşti cel care a votat şi nu că este o fotografie pe WhatsApp. Vreau să le dau un mesaj colegilor mei care gândesc și propagă astfel de lucruri: renunțați înainte de a fi prea târziu!”.

Citete și: Orban 'Duracell' îl atacă pe Cîțu 'Superman': Totuși, trebuie să ai ceva în spate, să fi făcut ceva să candidezi la scaunul Brătienilor / VIDEO

Orban le transmite că la congres nu vor putea controla niciun vot: „dacă vă imaginați că 5.000 de delegați ai PNL vor veni și vor accepta să fie în postura de slugi care să voteze la comandă și la ordin înseamnă că nu cunoașteți Partidul Național Liberal”.

În plus, Orban a sus că, după decizia comisiei de organizare a congresului PNL, potrivit căreia nu se pot supune la vot moțiunile candidaților la conducere, vineri 2 filiale „foarte performante” - Doljul și Gorjul - au convocat Colegiul director județean și au supus la vot moțiunea, fără să îi dea dreptul statutar de a o prezenta.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban l-a umilit pe Robert Sighiartău și i-a ironizat pe oamenii lui Cîțu: 'Fraţilor, asta nu e conducere, nu poţi să-ţi baţi joc în halul ăsta' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.