Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban îi răspunde lui Florin Cîțu: 'La fiecare palmă peste obraz pe care am primit-o, am întors și celălalt orbraz'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Cei doi candidați care și-au anunțat candidatura la șefia PNL au susținut discursuri în fața liberalilor, la Consiliul Național. În vreme ce Florin Cîțu a spus că e nevoie de un alt tip de politică, Ludovic Orban a explicat cum a întors obrazul de fiecare dată când a primit o palmă.

Primul care a vorbit în fața liberalilor a fost președintele în funcție, Ludovic Orban, care candidează din nou. El a salutat candidatura lui Florin Cîțu și a spus că între ei va exista o înțelegere pentru a nu se ataca, fiind o competiție fair-play.

Citește și: VIDEO Florin Cîțu l-a SFIDAT în față pe Ludovic Orban, omul care l-a pus premier: 'E nevoie de un alt tip de politician'

A urmat Florin Cîțu, care l-a salutat pe Ludovic Orban, pe scena amplasată în Grădina de vară Herăstrău (Amfiteatru) a Teatrului Constantin Tănase, din Parcul Herăstrău.

„Este cea mai frumoasă priveliște când te uiți la familia liberală. Stimați colegi, după cum probabil ați aflat mulți dintre voi astăzi (duminică - n.r.) am anunțat decizia mea de a mă înscrie în cursa pentru președinția PNL. Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici (...) Europa se schimbă, lumea se schimbă, e nevoie și de un alt tip de politică”, a spus Cîțu, care a menționat o parte din bilanțul său ca premier.

Citește și: VIDEO Ei sunt oamenii pe care se bazează Florin Cîțu: Premierul spune că are 30 de organizații care îl vor șef suprem în PNL

Ludovic Orban a luat din nou cuvântul și a spus că de fiecare dată când a fost atacat din interior a întors și celălalt obraz, pentru că, pentru el, și cei care nu au fost alături de el, sunt colegii săi.

„Decizia de a candida la preşedinţia PNL este o decizie pe care am luat-o greu. Am luat-o nu pentru obiectivele mele de carieră, ci am luat-o pentru că ştiu că, în următorii ani, PNL va avea o perioadă capitală pentru evoluţia lui în următorii ani. Sunt un om simplu, un om care m-am ridicat prin munca mea, prin deschiderea permanentă pe care am avut-o faţă de colegii mei. Ştiţi despre mine că nu există membru al PNL care să aibă nevoie de mine, care vrea să comunice cu mine şi care să nu poată vorbi cu mine. Întotdeauna am privit cu respect pe fiecare membru al PNL, indiferent de poziţia din partid şi pentru mine cea mai mare onoare este onoarea de a fi membru al PNL.

Citește și: VIDEO Cum l-a umilit Florin Cîțu pe Ludovic Orban la anunțul că vrea să îi ia locul

M-a întrebat mass media, după anunţul prietenului şi colegului meu Florin Cîţu, că în spatele meu nu a stat nicio echipă. Echipa mea este PNL, este fiecare membru al PNL, indiferent că am avut poziţii diferite, pentru că nu există altă echipă decât echipa PNL. Toţi cei care mă ştiţi de 30 de ani, ştiţi că niciodată nu am luat decizii singur, m-am consultat cu baza PNL. În acţiunea de promovare am căutat să ţin cont de criteriile de profesionalism. De când conduc partidul s-a îmbogăţit cu oameni de notorietate, am deschis uşile PNL. Am luat de multe ori decizii riscante, curajoase, pe muchie de cuţit. Vin cu fruntea sus în faţa dumneavoastră şi mă uit în ochii dumneavoastră fără să am motiv să plec ochii jos.

M-aţi ales în fruntea PNL într-un moment dificil. Am avut un singur scop: PNL să devină cea mai puternică forţă politică din România. Am câştigat alegerile pentru Parlamentul European, luând o decizie riscantă, aducând cap de listă pe Rareş Bogdan, care a ajutat la forţa de penetrare a PNL. (...) Am câştigat alegerile locale, am pregătit alegerile meticulos, am luat decizii importante care a dus la câştigarea a 17 preşedinţii CJ. Nu am câştigat alegerile parlamentare, dar să vă puneţi întrebarea de ce. Nu ne-a învins PSD. A trebuit să facem faţă celei mai grele perioade postdecembriste. (...) Am trecut România prin pandemie.(...) Nu am reuşit să câştigăm pentru că ne-a bătut pandemia, nu vreun adversar politic. Cu toate acestea, am reuşit să ajungem la guvernare. Din cele 4 cele mai înalte funcţii în stat, trei aparţin PNL: preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu şi subsemnatul, preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Citește și: VIDEO Florin Cîțu, întrebat dacă rămâne premier în caz că pierde cursa pentru șefia PNL: 'Nu are nicio legătură, aici este o competiţie pentru PNL'

Stimaţi colegi, candidez pentru un nou mandat de preşedinte al PNL dintr-un profund sentiment de responsabilitate faţă de PNL şi faţă de destinul nostru comun. PNL are nevoie în perioada care vine de modernizare, de menţinerea uşilor pentru a atrage oameni de valoare, are nevoie de măsuri de reformă. Numai că aceste lucruri le-am făcut în mandatul meu de preşedinte al PNL în ultimii 4 ani. Dacă vă uitaţi la primarii pe care îi avem, dacă vă uitaţi la grupurile parlamentare, veţi vedea că avem cei mai mulţi tineri care au reuşit să câştige bătălia electorală în poziţii de importanţă majoră şi care reprezintă viitorul PNL.

De-a lungul celor 4 ani sunt mulţi care nu au fost cu mine, care au încercat să se poziţioneze contra mea, care au avut alte păreri şi care de multe ori au luat decizii sau au influenţat comunicarea publică cu efecte negative faţă de PNL. La fiecare palmă peste obraz pe care am primit-o, am întors şi celălalt obraz. Oameni care nu au fost cu mine, i-am susţinut în funcţii publice sau în funcţii de conducere în continuare pentru că nu am ţinut cont de un factor subiectiv, dacă cineva e sau nu cu mine. Am făcut lucrul acesta pentru că noi toţi suntem PNL. În PNL nu avem voie să acceptăm delictul de opinie sau delictul de poziţionare. Fiecare dintre membri PNL are şansă la cariera politică.

Citește și: VIDEO Florin Cîțu: 'Fac acest anunț important pentru România și pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL'

Voi aveţi destinul în mână, votaţi aşa cum credeţi că este potrivit pentru a permite PNL să rămână cea mai puternică şi cea mai serioasă formaţiune politică de pe scena politică românească. Suntem partidul cu cea mai bogată istorie, suntem partidul care a adus modernizarea României, suntem partidul care am fost alături de români în cele mai grele momente ale istoriei. Aşa ar trebui să rămânem, pentru PNL şi pentru România.”, a spus Ludovic Orban.

Alegerile din PNL vor avea loc la Congresul Național din 25 septembrie.

Între 1 iunie și 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale, în perioada 1 iulie - 10 august vor fi organizate conferințele județene de alegeri, iar între 10 august și 25 septembrie va fi perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres.

Citește și: În timp ce Florin Cîțu a fost înconjurat de liderii PNL, Ludovic Orban a fost lăsat singur în fața presei: Discurs de om înfrânt al liderului liberal .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.