Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban nu se lasă și încearcă iar să o demită pe Renate Weber, după respingerea raporturilor de activitate chiar și de pe timpul lui Victor Ciorbea

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a afirmat că va solicita schimbarea din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber, ca urmare a respingerii rapoartelor de activitate ale instituţiei pe anii 2018, 2019 şi 2020. El a adăugat că birourile permanente reunite se vor întruni miercuri pentru a stabili un plen reunit în care să fie discutată această propunere şi că trebuie găsită o soluţie şi pentru conducerea CNA, în contextul respingerii raportului de activitate al instituţiei pe anul 2020.

„Au fost respinse rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pe anii 2018, 2019 şi 2020. Ca urmare a acestui vot, noi vom solicita revocarea Avocatului Poporului”, a declarat Ludovic Orban, marţi la Parlament.

Citește și: Renate Weber RĂMÂNE Avocatul Poporului: Anunțul făcut de Kelemen Hunor

Întrebat dacă partenerii de coaliţie au ajuns la o înţelegere cu privire la un nume pentru funcţia de Avocat al Poporului, Ludovic Orban a răspuns: „Vom face publică această propunere după ce se vor finaliza procedurile de revocare”.

„Mâine (miercuri - n.r.) dimineaţă am decis împreună cu doamna preşedinte al Senatului, Anca Dragu, să convocăm birourile permanente reunite pentru a stabili o reuniune de plen. La această reuniune de plen, dacă sunt îndeplinite condiţiile procedurale, vom dezbate şi cererea de revocare a Avocatului Poporului. De asemenea, va trebui să găsim o soluţie şi la CNA. Votul de astăzi va fi o fundamentare pentru cererea de revocare a Avocatului Poporului”, a completat preşedintele Camerei.

Citește și: Renate Weber acuză Parlamentul de încălcarea Constituţiei - Respingerea rapoartelor de activitate ale Avocatului Poporului nu este o procedură legală

Chestionat despre faptul că Renate Weber acuză faptul că votul de respingere a rapoartelor de activitate ale Avocatului Poporului nu au ca efect demiterea ei din funcţie, Orban a replicat: „Acesta e un subterfugiu procedural. Noi am votat rapoarte ale comisiilor juridice care evidenţiază încălcări ale Constituţiei”.

Camera Deputaţilor şi Senatul au respins, în plenul reunit de marţi, rapoartele de activitate privind Avocatul Poporului pe anii 2018, 2019 şi 2020. Şi raportul de activitate al CNA pe anul 2020 a fost respins de către Parlament.

Citește și: Coaliția de guvernare execută Avocatul Poporului, dar încă nu s-au înțeles asupra înlocuitorului

În schimb, Avocatul Poporului a transmis că respingerea de către Parlament a rapoartelor de activitate pentru anii 2018, 2019 şi 2020 ale instituţiei încalcă dispoziţiile constituţionale şi legale.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.