Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban se antepronunță în cazul lui Dan Tănasă, deputat AUR: 'E un comportament reprobabil, care îl descalifică'

dan tanasa

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va întocmi, în termen de două săptămâni, un raport în care va propune sancţiunile referitoare la comportamentul deputatului AUR Dan Tănasă, a anunţat, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, scrie Agerpres.ro.

Împotriva lui Tănasă a fost depusă o sesizare din partea grupului parlamentar USR PLUS cu privire la "comportamentul grobian şi limbajul vulgar" de care acesta din urmă a dat dovadă după şedinţa de plen din 24 martie, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Prins fără mască de protecție, Vlad Voiculescu e furios pe protestatarii care au scandat împotriva medicilor! ‘Sunt consternat și furios’

"A fost depusă o solicitare din partea grupului USR împotriva unui deputat din AUR. Am văzut şi eu înregistrările. Este un comportament reprobabil, care îl descalifică pe cel care se comportă şi vorbeşte astfel. Conform Regulamentului, am trimis către Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi pentru analiza sesizării care urmează în termen de două săptămâni să propună sancţiunile în urma acestei solicitări", a declarat Orban, la Parlament.

El a precizat că va lua deciziile care se impun în urma raportului Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Citește și: Medicul Valeriu Gheorghiță: ‘Din 13 aprilie vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer’

"Sunt sancţiuni care se aplică. Aştept raportul Comisiei juridice şi, în funcţie de raport, vom anunţa ce decizii se iau", a precizat Orban.

USR PLUS a anunţat luni că propune modificarea Statutului deputaţilor şi al senatorilor, astfel încât parlamentarii care adresează injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma să fie sancţionaţi cu reducerea indemnizaţiei până la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, pentru o perioadă de cel mult trei luni.

Citește și: Dan Barna: ‘Această coaliție va trece România prin criză, indiferent de aceste manifestări huliganice care vor fi sancționate’

Proiectul vine, potrivit USR PLUS, ca urmare a "derapajelor incalificabile şi inacceptabile" consemnate în Parlament săptămâna trecută, cu prilejul conferinţei de presă susţinute de doi membri ai Guvernului în contextul dezbaterilor pe tema desfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Tot luni, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a luat act de o sesizare depusă de deputaţii Alianţei USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean împotriva deputatului AUR Dan Tănasă cu privire la "comportamentul grobian şi limbajul vulgar" de care acesta din urmă a dat dovadă după şedinţa de plen din 24 martie.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis: ‘Violența, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viața românilor, sunt toxice și nocive’

În documentul depus în atenţia Biroului permanent al Camerei Deputaţilor şi Comisiei juridice, cei doi deputaţi USR PLUS solicită "efectuarea demersurilor regulamentare necesare pentru constatarea şi sancţionarea abaterilor disciplinare săvârşite de deputatul Dan Tănasă".

"Ţinând cont de toate temeiurile de fapt şi de drept invocate, apreciem că a avut loc o încălcare sancţionabilă a eticii şi deontologiei parlamentare (...) şi apreciem că este imperios necesară sancţionarea deputatului Dan Tănasă. Considerăm că lipsa unei sancţiuni va avea un efect încurajator pentru reiterarea unui astfel de comportament grobian, motiv pentru care vă înaintăm spre soluţionare prezenta sesizare", se arată în documentul care a fost trimis Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Citește și: PSD îl pune în oglindă pe Klaus Iohannis: În 2018 condamna Jandarmeria, azi condamnă partidele politice, deși protestele nu au fost organizare de partide politice! .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.