Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban sparge pușculița: Cumpără tablete pentru unii elevi și măști pentru românii săraci

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de joi seara, că executivul va cumpăra tablete pentru elevii care provin din familii sărace, dar și măști pentru a fi distribuite românilor care nu își permit să le cumpere.

Totodată, premierul a precizat că va pune în dezbatere publică un set de măsuri de relaxare.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj pentru SPP: ‘Am avut o relație normală cu comandanții și angajații serviciului’

”În urma analizelor pe care le-am făcut la ultimele întâlniri cu domnul preşedinte Iohannis, am luat câteva decizii pe care trebuie să vi le comunic şi care trebuie puse în practică. Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru susţinerea achiziţiei de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online din cauza faptului că nu deţin calculatoare sau tablete. De asemenea, tot din Fondul de rezervă al Guvernului, am luat decizia de a susţine cheltuielile necesare pentru distribuirea de măşti pentru persoanele care sunt vulnerabile, se află sub incidenţa prevederilor Legii privind venitul minim garantat.

Am luat decizia ca Ministerul Sănătății, INSP și alte instituții să finalizăm elaborarea setului de măsuri și de reguli care trebuie respectate pentru fiecare activitate pentru care se vor ridica restricțiile: comerț, frizerii, coafor, transport public, cabinetele stomatologice, măsuri de organizare a spațiilor de birouri din instituții publice și private. Ele sunt în stadiu aproape final, dar trebuie să facem dezbatere publică.”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Arafat: ‘Înțeleg perfect supărarea și frustrarea cetățenilor care doresc cât mai repede întoarcerea la normalitate’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.