Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban spune că PNRR-ul României nu este încă gata

Facebook
Ludovic Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a explicat, miercuri, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu a fost prezentat miercuri în detaliu în Parlament pentru că nu este încă gata.

„Se ştie că acest plan este într-o negociere continuă între Guvernul României şi Comisia Europeană, experţii Comisiei Europene şi că prezentarea lui, să spun, într-o formă semifinită e făcută în momentul în care se depune la Comisia Europeană”, a zis Orban.

Întrebat dacă asta înseamnă că PNRR-ul nu este gata, el a răspuns: „Mai sunt întotdeauna rectificări de făcut până la depunerea planului şi, practic, aceste negocieri au fost negocieri care au implicat o actualizare permanentă, o adaptare la punctele de vedere ale experţilor", a susţinut preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ludovic Orban a reiterat că nu există cereri din partea Comisiei Europene legate de anumite măsuri.

"Din punctul de vedere al Comisiei Europene nu există nişte cereri legate de anumite măsuri care trebuie luate. Atâtea aberaţii am auzit astăzi din partea Opoziţiei. Nu am vrut să răspund, pentru că am considerat mult mai importantă ratificarea EURATOM, dar nu pot să mă abţin. Comisia nu ne dă teme, nu ne solicită. Aici sunt nişte chestiuni legate de faptul că România este sub o procedură de deficit excesiv care a fost demarată ca urmare a deficitului din 2019 şi că există un plan de revenire graduală în cadrul deficitului acceptat prin tratatul UE de 3% din PIB şi Comisia este preocupată, odată cu începutul utilizării împrumuturilor care se calculează, se adaugă la deficitul public şi datoria publică să nu fie afectat acel plan de revenire sub 3%. O să vă dau un exemplu: ei sunt interesaţi să existe o sustenabilitate pentru salariile publice", a explicat Orban.

El a mai afirmat că PNRR va conţine toate reformele când va fi transmis luni la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.