Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Lui Klaus Iohannis nu i-a venit să creadă cum a fost întâmpinat la Ploiești + 'Nu-i penibil așa ceva? Păi, nu le e rușine?'

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a ajuns la Ploiești în turneul său de prezentare a cărții ”EU.RO - Un dialog deschis despre Europa” pe care a publicat-o chiar înainte de campania electorală. Într-un județ dominat de PSD, președintelui nu i-a venit să creadă când a văzut că sala de la Casa de Cultură a Sindicatelor a fost plină. De altfel, Iohannis a și precizat că este cel mai numeros public în fața căruia își prezintă cea de-a treia carte. Aproximativ 1.000 de persoane i-au scandat numele lui Iohannis și l-au primit cu apaluze.

De pe scenă, Klaus Iohannis s-a lansat în atacuri la adresa PSD.

Citește și: EXCLUSIV Afacerea soției lui Mihai Gâdea a explodat! Lovitura dată de Agatha Kundri – Profitul s-a triplat

”Sunt foarte, foarte bucuros că ați venit în număr așa mare. Vă mulțumesc pentru primirea deosebit de călduroasă. Eu am mai făcut prezentare de carte și aceasta, și alta, dar așa mulți spectatori încă nu am avut. Vă mulţumesc! Romanii sunt pro-europeni, dar din nefericire nu chiar toți. Sunt unii care s-au adunat într-o grupare care se numește PSD. Din păcate, ei nu sunt așa europeni precum suntem noi și, culmea, după ce România a intrat în 2007, deja suntem cu state aproape vechi, de 12 ani suntem în Uniune, iată că un partid din România începe să facă campanie cu un discurs anti-european. Penibil! Mulți români, după părerea mea, un pic prea mulți, s-au hotărât să lucreze nu în România, ci să fie cetățeni europeni în altă țară. Foarte bine, avem nevoie de ei și acolo. Sper să se întoarcă cât mai mulți dintre ei. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar, totuși, constatăm un fenomen îngrijorător și acest fenomen se numește euroscepticism. Oameni, ba chiar partide, care spun: „Domnule, nu-i prea bine cu această Uniune Europeană, că nu ne bagă în seamă, că nu ne rezolvă problemele”. Total, dar total, fals. Şi vă spun și de ce acest euroscepticism este în creștere. Din cauza unor politicieni, cum sunt cei din PSD, care promit marea cu sarea, pe urmă nu fac nimic și trebuie să caute un vinovat. Vinovatul de serviciu, din păcate, de multe ori este chiar Uniunea Europeană. PSD-ul a câștigat alegerile, a construit o guvernare eșuată, i-a mințit pe români și acum caută vinovații la Bruxelles. Nu-i penibil, așa ceva?

Al doilea factor care ne preocupă în Europa este creșterea populismului. Populiștii sunt niște politicieni care vin și oferă soluții foarte simple la probleme foarte complicate. Bineînțeles că ei, odată ajunși la putere, nu rezolvă problemele. Cum PSD a ajuns la putere, nu a rezolvat probleme. Dacă vreți, vă dau și niște exemple, să nu credem că vorbim și noi aici doar așa, vorbe. PSD a venit la putere și a promis spitale regionale, acum nici nu se mai vorbește despre ele. Atenție, este deja spre sfârșitul mandatului lor. Deci, nu numai că nu le-au realizat, nici nu mai au planuri pentru așa ceva. Au tot vorbit și românii au tot cerut drumuri mai bune, autostrăzi, nici vorbă de așa ceva, un metru de autostradă nu au realizat pe proiectul și pe realizările lor. Au promis oamenilor mai mulți bani și au crescut unele salarii și, ce să vezi, între timp inflația a mâncat toți acei bani. Iată, o minciună, și acum umblă peste tot și încearcă să explice oamenilor că vinovați sunt Iohannis și Uniunea Europeană. Păi nu le este rușine?

Citește și: Traian Băsescu încearcă să-i dea lovitura de grație lui Liviu Dragnea! Mutare dură

Mai sunt populiștii, care cred că au rezolvare la toate problemele. Odată ajunși la putere, nu rezolvă nimic.”, a declarat Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.