Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukașenko: Greșeala noastră a fost că nu am rezolvat 'problema ucraineană' în 2014-15 (video)

belta.by
Aleksandr Lukasenko

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a declarat joi că Rusia și Belarus ar fi trebuit să „rezolve problema ucraineană” în 2014-2015, când Kievul nu avea nici armată, nici pregătire pentru război, potrivit agenției de presă de stat belarusă, Belta.

La o reuniune a șefilor de securitate și servicii speciale din statele membre CSI, Lukașenko a declarat că este „absolut de acord” cu Vladimir Putin că nu Rusia a început războiul din Ucraina, dar că acest război „a început cu mult înainte de 2014”.

„Am văzut tot ce s-a întâmplat, lovitura de stat "maro" care a avut loc și spre ce era condusă Ucraina. Am văzut cine era în avangardă”, a continuat el.

Potrivit lui Lukașenko, dacă războiul nu ar fi început în 2012, ar fi început oricum, dar mai târziu, cu singura diferență că ar fi început în condiții mai grele pentru Rusia și Belarus.

„Totul ducea la asta. Singura noastră greșeală, cu siguranță, este că nu am rezolvat această problemă în 2014-2015, când nu era nicio armată în Ucraina, nicio pregătire militară. Am vrut să rezolvăm totul pașnic cumva. Și ei au început să creeze forțe armate capabile de luptă”, a menționat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.