Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Lumea o ia razna: În Hong Kong au început primele jocuri gay din Asia

Jocurile Gay Games din Hong Kong au început sâmbătă, prima ediție din Asia, în ciuda opoziției din partea legislatorilor anti-LGBTQ și a activiștilor pentru drepturile omului, scrie Reuters.

Ceremonia de deschidere a început cu un marș al GGHK, al Federației Jocurilor Gay și al delegațiilor din întreaga lume, urmat de spectacole, inclusiv dansul leului din Hong Kong, scrie mediafax.ro.

„Viziunea Jocurilor Gay a fost întotdeauna aceea de a crea un festival de sport, artă și cultură care să celebreze participarea, incluziunea și cele mai bune performanțe personale”, a declarat Lisa Lam, copreședinte al GGHK.

Lam a declarat că GGHK a fost mândru să introducă pentru prima dată o categorie pentru toate genurile în cadrul sporturilor multiple, astfel încât persoanele de toate genurile să poată concura împreună.

Peste 2.300 de participanți din 45 de țări sunt așteptați să ia parte la evenimente sportive și culturale, inclusiv la curse de bărci dragon și mahjong.

Orașul mexican Guadalajara este co-organizator al evenimentului.

Hong Kong nu are o lege împotriva discriminării pe bază de orientare sexuală și nu recunoaște căsătoria între persoane de același sex.

În septembrie, o hotărâre a instanței supreme a stabilit un termen de doi ani pentru ca guvernul să stabilească un cadru juridic care să recunoască uniunile între persoane de același sex.

Guvernul nu a trimis oficiali la ceremonia de deschidere, avertizându-i pe organizatori, în august, că Jocurile trebuie să se desfășoare într-un „mod legal, sigur și ordonat”.

Beijingul a impus Legea securității naționale (NSL) asupra orașului în 2020, după luni de proteste antiguvernamentale. Legea pedepsește subversiunea, coluziunea cu forțele străine și terorismul cu pedepse chiar de închisoare pe viață.

Joi, deputatul pro-Beijing, Junius Ho, a trimis o scrisoare liderului orașului, John Lee, în care a afirmat că agenda jocurilor gay este de a promova căsătoriile între persoane de același sex, acuzând-o că încalcă NSL.

Cinci activiști pentru drepturile omului din Hong Kong au cerut, de asemenea, anularea Jocurilor în luna iunie, afirmând că organizatorii „s-au aliniat cu figuri pro-autoritare responsabile de persecuții pe scară largă împotriva populației din Hong Kong”.

Taiwanul nu trimite atleți la Hong Kong, ci la Guadalajara, invocând preocupări legate de securitate în legătură cu NSL.

Opoziția nu a diminuat entuziasmul, spectatorii au scandat, au aplaudat și au făcut cu mâna înainte de ceremonia de deschidere.

„Este o idee bună pentru că mai ales China nu îi iubește foarte mult pe homosexuali. Așa că asta înseamnă să devenim vizibili în China ca persoane homosexuale”, a declarat Gerrit Schulz, în vârstă de 80 de ani, un participant din Berlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.