Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video / Lupte de stradă în China. Muncitorilor li s-a umplut paharul: proteste violente împotriva carantinei Covid, ciocniri cu poliția și baricade sparte

cnn.com
protest

O mulţime de locuitori din oraşul chinez Guangzhou (sud) au ieşit din carantina obligatorie anti-Covid şi s-au ciocnit cu poliţia, furioşi din cauza acestei carantine impuse de autorități, au răsturnat o maşină de poliţie şi au distrus bariere anticovid, relatează BBC News, potrivit News.ro.

Aceste violenţe au loc în timpul celui mai grav val al pandemiei la Guangzhou de la izbucnirea epidemiei, la sfârşitul lui 2019. Ele vizează politica anticovid a ”toleranţei zero” a Beijingului, care afectează puternic economia chineză. Aceste tensiuni au loc în cartierul Haizhu, plasat în carantină.

În zonă locuiesc numeroşi muncitori nomazi săraci, care se plâng că nu sunt plătiţi dacă nu se întorc la muncă, de penurii de alimente şi de scumnpiri antrenate de restricţiile anticovid. Ei s-au certat cu însărcinaţii cu prevenţia împotriva covid-19, îmbrăcaţi în alb, iar furia a explodat în noaptea de luni spre marţi şi au ieşit în masă pe străzile din Guangzhou, în semn de protest. 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.