Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Maia Sandu, după ce a votat: 'Trebuie să fim atenţi cui încredinţăm banii ţării. Cetăţenii se pot elibera de hoţi'

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi-a exercitat dreptul la vot. Ea a declarat că alegerile parlamentare nu mai sunt despre puterea politicienilor, ci despre puterea oamenilor.

Ea i-a încurajat pe moldoveni să iasă la vot şi să decidă cine vor fi cei care vor conduce ţara în următorii patru ani. Preşedintele a fost aplaudat de mai mulţi susţinători adunaţi în faţa secţiei de votare.

Citește și: Republica Moldova trebuie să îşi continue drumul european, spune Anca Dragu

„Aceste alegeri sunt despre puterea oamenilor, nu despre puterea politicienilor. Vreau să-i încurajez pe oameni să creadă în puterea lor. Este o zi importantă, în care cetăţenii se pot elibera de hoţi.

Să aleagă un Parlament cinstit care să muncească în interesul oamenilor. Parlamentul gestionează banii țării și trebuie să fim atenți pe cine alegem ca să ne gestioneze banii. Am votat pentru un Parlament cinstit cu care să pot lucra pentru binele țării. Îi îndemn pe cetățeni să facă următorul pas, să curățăm Parlamentul, Guvernul. Am văzut oameni care stau în rânduri mari. Îi îndemn pe cetățeni să voteze un Parlament care să soluționeze aceste probleme, să voteze oameni care să îndeplinească cerințele oamenilor. Vă îndemn să vă faceți timp pentru drumul la vot. De decizia de astăzi depinde cât de repede vom ajunge să construim o țară prosperă”, a spus Sandu.

Citește și: Ce părere au locuitorii Republicii Moldova despre aderarea la NATO

La finalul mesajului, Maia Sandu i-a chemat pe moldoveni la secțiile de votare. Până la ora 11.00, aproximativ 16% dintre cetățenii cu drept de vot și-au exercitat acest drept.

„Am văzut că sunt oameni care votează în condiții dificile... Dragi oameni, vă rog să vă faceți timp și să mergeți la votare, vă rog să vă sunați rudele și prietenii”, a spus Sandu.

Duminică, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate. Mai multe secții de votare sunt deschise în România la București, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Iași, Suceava, Galați, Bacău și Constanța.

Citește și: Care este miza alegerilor din Republica Moldova (analist)

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00 și vor fi deschise până la ora 21.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.