Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Ciolacu, după ce un deputat PNL a cerut scoaterea AUR în afara legii: 'La început de an e liber la declarații trăsnite? Astea sunt aberații'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Marcel Ciolacu George Simion Ciolacu Simion

Un deputat PNL, Alexandru Muraru, fratele ambasadorului României în SUA, Andrei Muraru, cere scoaterea în afara legii a AUR, după ce Alianța a spus că, în ultimii ani, se constată o "acţiune sistematică de subminare" a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de materii a unor "teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională".

PNL a precizat că Muraru, consilier al premierului Nicolae Ciucă și reprezentantul special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, vorbește în nume personal, nu reprezintă poziția oficială a partidului în chestiunea referitoare la AUR.

Citește și: Victor Ciutacu: 'Pe mine, evreu, deja mă irită la maxim băgarea-n seamă și victimizarea vârfurilor veșnicului institut Elie Wiesel'

Marcel Ciolacu l-a luat și el la mișto pe subalternul său liberal din Camera Deputaților, dar a atras atenția liderilor AUR că trebuie să explice mai bine ce au vrut să spună despre Holocaust.

”La început de an e liber la declarații trăsnite? Unii au cerut ca şi PSD să treacă în ilegalitate, luate măsuri. AUR se află în Parlament în urma votului românilor iar românii au întotdeauna dreptate. Trebuie să respectăm acest lucru chiar dacă ne convine, chiar dacă nu ne convine, chiar dacă suntem fani sau nu suntem fani. Un anumit comunicat de presă al celor de la AUR ar trebui explicat de către lideri AUR, pentru că să spui că nu a existat Holocaust este foarte grav, este cea mai neagră pată în istoria omenirii. (...) Am văzut tot felul de speculaţii asupra acelui comunicat şi cred că liderii AUR ar trebui să explice foarte clar ce au vrut să zică. (...) Dacă au vrut să spună că nu a existat Holocaust sau că Holocaustul e neimportant, atunci e o declaraţie gravă, fiindcă totuşi vorbim de pierderea a 6 milioane de oameni pe un anumit criteriu ales de către cineva. Vor primi, în consecință, votul sau nevotul.

Citește și: Cristian Preda: 'Și eu cred că AUR ar trebui scos în afara legii'

Să vii cu declaraţii să treci pe cineva, să scoţi în afara legii, astea sunt aberaţii. Trăim totuşi într-o ţară democratică şi trebuie să respectăm votul românilor. Nu ajungeau în Parlament dacă nu ar fi fost votaţi.

Despre PSD se folosea termenul ”ciuma roșie”. Cine a folosit, prima dată în istorie, termenul ”ciuma roșie”?”, a explicat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Citește și: VIDEO Marcel Ciolacu recunoaște că e cale lungă până la impunerea certificatului verde: 'Nu am ajuns la un consens în coaliție' .

 


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.