Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Mărturie EMOȚIONANTĂ făcută de un cadet din armata Kazahstanului: 'Mamă, tată, te iubesc! Vom muri ca și cum am muri cu toții!'

Imagini dramatice din Kazahstan apar pe Internet! Un clip filmat de un cadet arată spamia pe care o trăiește tânărul soldat, care le tansmite părințilo că îi iubește: „Mamă, tată, te iubesc! Vom muri ca și cum am muri cu toții!”

Clipul a fost înregistrat ieri după-amiază la Almaty de un cadet de anul trei al unei universități militare (cel mai probabil VISV - Institutul Militar al Forțelor Terestre Sagadat Nurmagambetov).

La Almaty se dau lupte grele între protestatari și forțele de ordine.

Ministerul Afacerilor Interne kazah a anunţat că 26 de "criminali înarmaţi au fost lichidaţi" şi peste 3000 dintre ei au fost arestaţi. De asemenea, potrivit ministerului, 18 poliţişti şi membri ai gărzii naţionale au fost ucişi de la declanşarea protestelor.

Cea mai mare ţară din Asia Centrală este zguduită de proteste care au izbucnit duminică în vestul teritoriului după o creştere a preţului gazelor şi s-a extins în capitala economică Almatî, unde demonstraţiile s-au transformat într-o revoltă împotriva puterii, protestatarii intrând în clădiri oficiale.

Vezi și: EXCLUSIV | Armand Goșu, specialist în spațiul ex-sovietic, analizează REVOLUȚIA din Kazahstan: 'Cred că o să fie o represiune absolut groaznică'

La solicitarea guvernului kazah, Moscova a trimis militari ca parte a desfăşurării unei "forţe colective de menţinere a păcii" a Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), organism aflat sub controlul Rusiei.

Statele Unite au avertizat joi trupele ruse, care au fost desfăşurate în Kazahstan pentru a sprijini puterea care se confruntă cu revolte, împotriva oricărei încălcări a drepturilor omului sau a oricărei încercări de "preluare a controlului" asupra instituţiilor ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.