Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Medicii cer să muncească doar 4 ore: 'E greu să lucrezi în combinezoane şi material de protecţie'

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus medic masca

Dr. Victor Strâmbu, managerul Spitalului 'Carol Davila', unitate dedicată pacienţilor care au nevoie de dializă şi sunt infectaţi cu COVID 19, a precizat că personalul medical a fost împărţit în ture de câte patru ore, urmate de opt ore de odihnă, deoarece este greu de lucrat în echipament complet de protecţie.

Precizările au fost făcute într-o transmisie live pe Facebook a primarului general, Gabriela Firea, care a arătat că unitatea medicală a fost pregătită pentru a prelua pacienţi cu dublă patologie.

Citește și: Un bărbat din Suceava, aflat la cules de sparanghel în Germania a murit

"Cadrele medicale au fost împărţite în ture de câte patru ore, fiindcă este foarte greu să lucrezi în combinezoane şi cu materialul de protecţie. Altfel, nu au intrat, de la bun început, decât complet echipate cu: combinezoane, măşti ffp2, ochelari, viziere, două rânduri de mănuşi, botoşei. Sunt asistate la îmbrăcare, după care, după tură, sunt asistate la dezbrăcare, cu decontaminare, fiindcă riscul cel mai mare de contaminare este la dezbrăcarea echipamentului de protecţie pe care l-au avut. După care urmează opt ore de odihnă. Am asigurat, în zona verde, în corpul C, trei părţi din etajele 1, 2 şi 3 în care stau, se odihnesc şi primesc hrana de la spital", a precizat dr. Victor Strâmbu.

El a menţionat că turele sunt de una-două săptămâni, după care cadrele medicale sunt cazate la unul dintre hotelurile puse la dispoziţie de Primăria Capitalei, pentru a evita riscul contaminării familiilor.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

Corpul A al spitalului este destinat bolnavilor de COVID 19, cuprinzând 11 posturi de dializă, şapte ventilatoare, două dializoare. Etajul trei este păstrat pentru eventualul personal medical care s-ar putea contamina.

La rândul său, primarul general, Gabriela Firea, a menţionat că spitalul a fost dotat în ultimii trei ani cu aparatură în valoare de patru milioane de euro de către Primăria Capitalei, investiţie care a permis inclusiv înfiinţarea de noi secţii. Totodată, cadrele medicale au primit peste 20.000 de măşti chirurgicale, peste 15.000 de mănuşi şi aproximativ 500 de combinezoane.

Citește și: ‘Cu Ludovic Orban, PNL nu are nicio șansă să mai câștige alegerile. 1 milion de români sunt în șomaj tehnic, cu salariile tăiate’ – Bogdan Chirieac

Directorul medical, Valentin Georgescu, a menţionat că spitalul are şi o zonă de triere a pacienţilor, dar că aceasta este din ce în ce mai puţin folosită, deoarece în unitatea medicală sosesc preponderent bolnavi confirmaţi deja pozitiv COVID 19. Pacienţii spitalului care au nevoie de dializă şi care nu au coronavirus au fost transferaţi deja la un centru de dializă privat, iar cei cu alte probleme nefrologice au fost preluaţi de alte clinici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.