Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Medicii din Buzău sunt cu moralul distrus, după explozia numărului de cazuri de coronavirus: 'Sunt foarte afectată, nu trebuie să ne mai jignească nimeni'

Ro Health Review
UPU spital

Spitalul-suport pentru COVID-19 din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, este aproape plin, iar cel mai probabil marţi sau miercuri unitatea spitalicească nu va mai putea primi bolnavi infectaţi cu coronavirus. În această situaţie, autorităţile de sănătate publică au discutat luni şi au stabilit ca secţiile Infecţioase şi TBC din Spitalul Judeţean să devină unităţi pentru tratarea COVID-19.

În spitalul din Râmnicu Sărat sunt, luni seară, 116 bolnavi cu coronavirus, în timp ce capacitatea maximă a spitalului este de 150. Conform estimărilor, cel mai probabil marţi sau miercuri, spitalul nu va mai putea primi noi pacienţi cu coronavirus.

Ca urmare, autorităţile buzoiene s-au întâlnit luni şi au discutat planul după care se vor desfăşura lucrurile din momentul în care spitalul-suport din Râmnicu Sărat nu va mai putea primi pacienţi.

Citește și: Traian Băsescu, despre relaxarea restricțiilor: Nu aş fi renunţat la starea de urgenţă până la 15 iulie

Explozia de cazuri de coronavirus din ultimele zile i-a adus în pragul disperării pe medicii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Buzău. Puși în fața situației de a se confrunta zilnic cu zeci de anchete epidemiologice, specialiștii DSP au ajuns aproape de epuizare. Prezentă într-o intervenție telefonică în emisiunea Focus News de la Focus Tv, șefa epidemiologilor din DSP, Carmen Scîntei, cea care gestionează întreaga situație epidemiologică a coronavirusului în județul Buzău, a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre munca titanică dusă de specialiștii instituției, despre gradul de epuizare fizică și psihică și despre valul de reacții negative la adresa autorităților, care a ajuns să-i afecteze în mod direct pe cei care desfășoară aceste anchete atunci când apar cazuri de Covid-19.

“Au fost situații în care rezultatele testelor nu au venit în 24 de ore cum ne-am fi dorit noi, s-au defectat serverele, am lucrat în toate laboratoarele, ne-am verificat testele, am făcut tot ce s-a putut face ca Buzăul să-și mențină o linie în limita acceptabilității, să fie bine. Avem și decese, e normal, sunt persoane cu comorbidități la care s-a supraadăugat și acest virus. Așa cum în fiecare sezon pregătim persoanele prin vaccinare antigripală, din nou, ne regăsim în această situație și, atunci ne explicăm decesele care s-au întâmplat, în pofida acestor eforturi ale întregului personal medical din Buzău. Eu nu pot decât să le mulțumesc tuturor. Sunt foarte afectată pentru că se muncește zi și noapte și nu trebuie să ne mai jignească nimeni„ a precizat medicul epidemiolog Carmen Scîntei, potrivit sansanews.ro.

Citește și: VIDEO Alexandru Rafila a răspuns la o întrebare-cheie! Ne afectează sau nu tehnologia 5G sănătatea?

La această situație s-a ajuns, pe de o parte, din cauza volumului foarte mare de muncă generat de explozia de cazuri, dar și pentru că numărul specialiștilor DSP este foarte mic, pentru a face față situației fără precedent în care se află instituția.

”Este foarte greu. Nu vreau să ne aducem doar laude, pentru că a greși e omenește, poate că la un moment dat, deteminat de epuizarea asta fizică și psihică se mai întâmplă unele erori pe care încercăm să le corectăm imediat. Avem o echipă de oameni tineri care ne-au venit în ajutor si pe care i-aș păstra și i-aș lăsa în locul meu, pentru că au înțeles și pentru că niciodată nu au pus problema că dacă s-au epuizat 7 ore de program trebuie să se întoarcă la domiciliu. Și stăm împreună până la 18 ore de de program. Vorbesc de 3 medici epidemiologi care sunt veniți din spitalele Săpoca și Rm.Sărat si despre un colectiv de cadre medii pe care aș vrea să-l avem foarte mult timp sănătos și-n activitate. Oameni care au venit alături de asistenții mei de la Supraveghere și care au lucrat cot la cot cu noi, iar uneori ne-au și depășit.”, a adăugat Carmen Scîntei.

Citește și: Marcel Ciolacu continuă atacul la adresa Guvernului: Și-au bătut joc cu cinism de oameni

În acest context, medicul epidemiolog se declară dezamăgit de reacția unor buzoieni care nu conștientizează gravitatea situației. Dacă buzoienii nu vor înțelege să evite aglomerările și să poarte mască în spațiile închise, trendul ascendent al îmbolnăvirilor va continua, a mai arătat specialistul DSP.

“Ce să putem face noi, o mână de oameni, care venim și spunem că singura, cea mai eficientă metodă la această dată de a întrerupe această cale de transmitere este distanța socială și masca. Atât timp cât omul nu va înțelege și se va apropia în mod inutil, fără nici un fel de motivație, la diferite cozi, în diferite magazine, supermarketuri, chiar și la terase, ne așteptăm în continuare la creșterea incidenței acestei infecții.” a declarat Carmen Scîntei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.