Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ministrul Transporturilor anunță investiții MAJORE în infrastructură: 'Trebuie finalizate coridoarele rețelei centrale'

Facebook
Lucian Bode

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat planurile în domeniul infrastructurii pe care guvernul din care face parte le are. „Este un plan ambițios, vizionar, dar necesar”, a precizat ministrul. El a spus că urmează să fie făcute investiții în valoare de 31 de miliarde de euro pentru construirea a aproximativ 3000 de km de drumuri și autostrăzi.

Citește și: Transportatorii români sunt revoltați: Modificările propuse la Legea RCA încalcă legile românești și directivele europene

„Am venit încrezători că în următorii 10 ani o să reușim să construim o rețea de transport extinsă, care să asigure conectivitatea între toate regiunile României și mai departe cu Europa. Viziunea noastră cuprinde un angajament național de alocare a 2% din PIB pentru investițiile pe termen lung. Acum dacă am avea alocat acest procent, echivalentul a 4 miliarde de euro, nu am avea capacitatea administrativă să-i cheltuim. De aceea se impun o serie de măsuri care să crească capacitatea de implementare a proiectelor.

Până în 2030 trebuie finalizate coridoarele rețelei centrale, cu atât mai mult România trebuie să accelereze proiectelor de infrastructură pentru a le recepționa.

Astfel, pentru sectorul rutier rețeaua rutieră este reprezentată de 4200 km de autostrăzi și drumuri expres, din care azi așa cum știți avem 850 km în operare.

Ne propunem să finalizăm lucrările de infrastructură aflate în implementare cu un cost estimat la 4,3 miliarde de euro.

Ne propunem să investim în 29 de proiecte de autostrăzi și drumuri expre, aproximativ 3000 de km, cu un cost estimat de 31 de miliarde de euro.

Dacă ar fi să enumăr câteva din aceste priorități absolute în sectorul rutier m-aș rezuma la finalizarea coridorului rutier, la profil de autostradă între Constanța și Nădlac, realizarea conexiunilor rutiere rapidă între Moldova și Transilvania, respectiv Moldova și Muntenia; dezvoltarea legăturilor transfrontaliere și nu în ultimul rând implementarea digitalizării și a măsurii de creștere a siguranței rutiere.

Ne propunem să implementăm 23 de proiecte noi de cale ferată, aproximativ 2400 km, un cost estimat la 14,3 miliarde de euro”, a precizat Lucian Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.