Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO. Mircea Badea socheaza: Parnaie obligatorie prin lege, pentru toata lumea, ca educatie civica

badea mircea

Realizatorul Mircea Badea socheaza. El propune ca inchisoarea sa fie obligatorie prin lege, ca forma de educatie civica. El sustine ca toti cetatenii de peste 18 ani ar trebui sa mearga la inchisoare cate o luna din patru in patru ani, iar in cazul unei condamnari sa li se scada din pedeapsa perioada petrecuta deja in puscarie.

"Eu am o propunere foarte serioasa. Eu vreau cum era armata pe vremuri, eu vreau ca in Romania sa fie puscaria obligatorie. Ai terminat liceul? Bun! O luna de parnaie!

In Romania oricum nu ne ocupam cu altceva decat cu parnaia, catusele, in fiecare zi avem parnai, catuse. Tocmai pentru ca sunt cu statul de drept si cu Kovesi eu vreau asa. In Romania oricum este prezumtia de vinovatie, deci ai vazut ca in Romania te duci in instanta sa iti demonstrezi nevinovatia, nu procurorul trebuie sa iti demonstreze vinovatia. Pentru ca in Romania este prezumtia de vinovatie eu zic ca oricum toata lumea trebuie sa fac parnaie, preventiv, asa, sa fie.

Sa facem parnaia obligatorie prin lege. Nu mai vreau nici sa plang, nici sa… Eu daca as fi parlamentar as face un proiect de lege pe bune, despre parnaia obligatorie. Sunt deschis pentru asta. Sunt deschis ca sa fiu inchis. Sa nu chinuim lumea, sa-i educam civic. Ai 18 ani? O luna la parnaie, cum faceam armata. Au mai trecut patru ani, inca o luna. Doua saptamani vara, doua saptamani iarna. Eu cred ca doamna Kovesi ar sustine asta”, a spus Mircea Badea la Antena 3, pe pasa dintre emisiunea sa si cea a lui Mihai Gadea.

In finalul pasei Mihai Gadea a incheiat spunand: "Mircea va transmite de la el din celulă în seara asta. E un antrenament bun"

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.