Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mitropolitul Ardealului a fost colindat de monahi, la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus

Basilica.ro
Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie, duminică, 19 decembrie, la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus. La finalul slujbei, obștea mănăstirii l-a colindat pe ierarh.

Ierarhul le-a explicat credincioșilor pericopa evanghelică despre „Genealogia Mântuitorului”, punând accent pe înțelesul duhovnicesc al textului. Totodată, i-a îndemnat să continue pregătirea duhovnicească din perioada postului, pentru a întâmpina așa cum se cuvine praznicul Nașterii Domnului, conform basilica.ro.

„Noi ştim că Mântuitorul Iisus Hristos, Mesia Cel aşteptat, a fost Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, dar Dumnezeu S-a făcut Om şi pentru ca noi să-L cinstim complet, ca Dumnezeu-Omul. Iată că în duminica aceasta ni se arată genealogia vieţii Mântuitorului Iisus Hristos.”, a afirmat ierarhul.

„Duminica aceasta este şi un ajun pregătitor, o duminică pregătitoare, pentru că Sfânta Evanghelie ne şi amintește anticipat evenimentul sfânt pe care îl vom sărbători sâmbăta viitoare”, a încheiat Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

După concertul de colinde, arhimandritul Atanasie Roman, starețul mănăstirii, i-a transmis Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu urări de bine în apropierea Crăciunului, mulțumindu-i pentru grija avută față de așezământul monahal de la Sâmbăta de Sus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.