Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Momentul în care fostul președinte Igor Dodon este scos cu mascații din propria curte și urcat în dubă

dodon retinut

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost scos din propria curte și, însoțit de mascații de la SIS, a fost urcat în mașina procurorilor. Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din R. Moldova urmează a fi escortat la izolatorul Centrului Național Anticorupție, fiind reținut pentru 72 de ore.

În momentul în care Dodon a fost scos din curte, în fața vilei sale se aflau atât susținători ai fostului președinte, cât și contestatari, ambele tabele scandând pro, respectiv contra acestuia.

Procuratura Anticorupție a făcut publice marți mai multe detalii despre perchezițiile efectuate în dosarul fostului președinte Igor Dodon. Procurorii au anunțat că în urma descinderilor au fost reținute două persoane, printre care și fostul președinte.

Procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov, a spus, în cadrul unui briefing, că de dimineață oamenii legii au făcut percheziții în 10 imobile și trei automobile, unde au depistat sume impunătoare de bani în lei și valută străină, contracte și recipise, dar și mai multe bunuri de lux care au fost ridicate pentru verificări.

Potrivit sursei citate, unul din cei doi reținuți a fost depistat chiar în timp ce încerca să înghită un document.

De asemenea, procurorii susțin că mai multe bunuri dobândite ilegal au fost ascunse, iar în una dintre locații într-un plic cu simbolul unui partid politic, au fost depistați 17 mii de euro, 1000 de dolari, dar și 600 mii de lei.

Printre probele ridicate de oamenii legii se numără și mai multe foi turistice achiziționate în valută rusească.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul dosarului penal pornit pe numele lui Igor Dodon, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasivă) art.181/2 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337 (trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.